Rata-ajo 28.05.2017

Juuso Puhakka voitti F4-kilpailun Venäjällä: “Ihan nappi kisa”

SMP F4 Championship Facebook / Marat Daminov

Juuso Puhakka voitti SMP F4 NEZ -sarjan osakilpailun Venäjän  Smolenskissa lauantaina. Puhakka starttasi viikonlopun ensimmäiseen lähtöön kakkosruudusta ja nousi kärkeen heti startin jälkeen ja ajoi tyylikkääseen voittoon 18 kierroksen kilpailussa.

Tanskalainen Christian Lundgaard ajoi toiseksi (+0,801 s), ja  venäläinen Alexander Smolyar oli kolmas (+10,350).

– Oli ihan nappi kisa. Jo harjoituksissa löytyi hyvä vauhti. Jotenkin  tuntuu, että tällainen rata, jossa on paljon suoria ja neulansilmiä sopii minulle. Otin hyvän startin ja nousi heti kärkeen. Aluksi ajoin  tietysti karkuun muilta, sen jälkeen vähän rauhoitin menoa ja  säästelin autoa tilannetta tarkkailen. Koko ajan oli ihan luottavainen  olo siitä, että kukaan ei kyllä ohi tule. Lopussa piti tietenkin olla  tarkkana ettei Lundgaard pääse enää lähelle, Puhakka kommentoi kauden  avausvoittoaan.

Kilpailut Smolenskissa jatkuvat sunnuntaina viikonloppun toisella ja kolmannella startilla. Niissä Puhakan lähtöruudut ovat kaksi ja viisi.

– Koitetaan jatkaa samalla tavalla. Nyt on hyvä positiivinen fiilis ja auto sopii hyvin näppiin ja tälle radalle, Puhakka mietti.

Teksti: Miiro Koivula

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo