Rata-ajo 25.04.2017

Juuso Puhakka valmiina F4-kauteen – kilpailukalenteri vahvistettu

Juuso Puhakka, 18, kilpailee alkavalla kaudella SMP F4 NEZ -sarjassa. Kuva: Juuso Puhakka tiedotus

SMP F4 NEZ -sarjan kalenteri on vahvistettu. Sarjan avauskisa ajetaan Venäjän Sotshissa toukokuun kolmantena viikonloppuna. Juuso Puhakka, 18, odottaa sarja-avausta jo innolla, ja sanoo olevansa valmis uuteen kauteen.

Alun perin sarjan piti käynnistyä jo tulevana viikonloppuna Venäjän F1-kilpailun yhteydessä, mutta nämä suunnitelmat eivät lopulta toteutuneet.

– Olisihan se ollut siistiä ajaa F1-kisan kanssa. Olisi ollut paljon katsojia ja myös autourheiluvaikuttajia paikanpäällä. Ajollisesti se toki on vain kisa muiden joukossa. Nyt aloitetaan samalla radalla, mutta vähän myöhemmin, Puhakka sanoo.

– Olen valmis uuteen kauteen. Minun puolestani sarja voi alkaa. Olen odottanut tätä jo pitkään, F4-debytantti sanoo.

Viimeisin testi Viron Pärnussa oli Puhakalta tutustumista uuteen autoon. Ja uuteen sanan varsinaisessa merkityksessä, sillä hänen käyttöönsä tuleva F4-auto on todellakin aivan uusi ja ennen ajamaton.

– Ensimmäiset vedot olivat eräänlaista shakedownia autolle. Meillä oli pieniä teknisiä ongelmia, mutta onneksi niistä päästiin nopeasti eroon. Auto vaati vain pientä herkistelyä, Koiranen GP:n kalustolla ajava Puhakka kertoo.

Ennen avauskisaa Puhakka osallistuu vielä yhteen testiin, joka ajetaan Pärnussa 9.-10.5. Sarja vierailee myös Suomessa Hämeenlinnan Ahvenistolla kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna.

SMP F4 NEZ -sarjassa ajaa Puhakan lisäksi kolme muutakin suomalaista: Elias Niskanen, Sami-Matti Trogen ja Tuomas Haapalainen.

SMP F4 NEZ –kalenteri 2017:
19.-20.5. Sotshi, Venäjä
26.-28.5. Smolensk, Venäjä
2.-4.6. Ahvenisto, Suomi
30.6.-2.7. Pärnu, Viro
14.-15.7. Moskova, Venäjä
19.-20.8. Moskova, Venäjä
20.-22.10. Assen, Hollanti

Teksti: Juuso Puhakka tiedotus / Miiro Koivula

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo