Rata-ajo 07.04.2019

Juuso Puhakka taisteli Lamborghini Super Trofeo -ratasarjassa hopeasijalle

Kirkkonummelainen Juuso Puhakka saavutti sijat 5 ja 4 Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan avausosakilpailuista. Kuva: Jani Kekoni

Juuso Puhakka jäi kaksi kertaa niukasti ulos palkintokorokkeelta Malesiassa – Silti Lamborghini Super Trofeo -ratasarjassa hopeasijalla avauskilpailujen jälkeen.

Vaikka hallitseva Lamborghini Super Trofeo -ratasarjan Aasian PRO-AM luokan mestari, kirkkonummelainen Juuso Puhakka venyi jälleen erinomaisiin suorituksiin, kuten aika-ajojen pohja-aikaan, saapui maineikkaan FFF Racing Teamin 620 hevosvoimainen Lamborghini Huracan Super Trofeo EVO silti kilpailukauden kahden ensimmäisen 50 minuutin mittaisten kilpailujen maaliin yleiskilpailun sijoituksilla viisi ja neljä.

Lauantaina paahtavassa, lähes 40 asteen helteessä Puhakka ajoi vakuuttavan aika-ajojen pohja-ajan ja siten starttasi paalupaikalta yön pimeydessä ja Kuala Lumpurin Sepangin entisen F1-radan LED-valojen loisteessa kauden ensimmäiseen kilpailuun. Sadekuuron säestämässä lähdössä Juuso ajoi vakuuttavan 10 sekunnin kaulan, joka kuitenkin väärän rengasvalinnan seurauksena kääntyi lähes 32 sekunnin tappioksi.

Avausosakilpailun yleiskilpailun voittoon ajaneen, uusiseelantilaisen Chris van der Driftin ja hänen taiwanilainen Evan Chenin autokunta pelasi uhkapeliä ja valitsi alleen kuivan kelin slicks-renkaat, mikä osoittautuikin oikeaksi valinnaksi, sillä rata kuivui nopeasti sadekuuron jälkeen. Puhakan ajopari, japanilainen Takasi Kasai ei saderenkailla päässyt toivomaansa vauhtiin ja lopulta neljä kanssakilpailijaa pääsi livahtamaan ohitse.

Sunnuntain toiseen kilpailuun Kasai starttasi kahdeksannesta ruudusta, josta hän lähtökiidytyksessä tipahti sijalle 12. Alun vaikeuksien jälkeen ja 22 minuutin ajon jälkeen hän toi auton yhdeksännellä sijalla Puhakalle, joka jälleen näytti tasonsa ja ajovuorollaan ohitti viisi kanssakilpailijaa. Se kuitenkin riitti vasta yleiskilpailun neljänteen sijaan, samalla kun mestaruustaistelun kannalta pahimmat kilpakumppanit Chris van der Drift ja Evan Chen nappasivat toisen peräkkäisen yleiskilpailun voiton ja täydet sarjapisteet. Jäännöspisteistä huolimatta Puhakka ja Kasai ovat sarjatilanteessa PRO-luokan hopeasijalla, kun edessä on vielä kymmenen pitkää ja vaativaa osakilpailua.

– Vaikka omaan suorittamiseeni voin olla tyytyväinen niin silti meillä on tiimissä paljon kotitehtäviä edessä. Sarjan taso on erittäin kova, emmekä mitenkään pystyneet pahimpia kanssakilpailijoita haastamaan, vaan jouduimme tyytymään siihen mitä meille annettiin, Puhakka kertoo.

– Tiedämme mistä vauhtia ja ennen kaikkea tasaisuutta saadaan lisää ja uskon, että olemme kilpailukykyisempi kun sarja juhannuksena Japanin Suzukan radalla jatkuu.

Koostelähetys Malesian osakilpailuviikonlopusta nähdään C More TV-kanavalla sunnuntaina 28.4.2019 klo 13.30, minkä jälkeen lähetys on nähtävissä myös YouTubessa.

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Asia, la 6.4.2019, Malesia #1, Yleiskilpailu Top-5
1. Chris van der Drift (NZ) & Evan Chen (TWE), 21 kierrosta
2. Toshiyuki Ochiai (JPN) & Afiq Yazid (MAS), +6.399 sek.
3. Piedrico Au (CHN) & Edoardo Liberati (ITA), +11,914 sek.
4. Andrew Haryanto (IND), +17,761 sek.
5. Juuso Puhakka (FIN) & Takashi Kasai (JPN), +31,822 sek.

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Asia, su 7.4.2019, Malesia #2, Yleiskilpailu Top-5
1. Chris van der Drift (NZ) & Evan Chen (JPN), 23 kierrosta
2. Piedrico Au (CHN) & Edoardo Liberati (UTA), +1,302 sek.
3. Toshiyuki Ochiai (JPN) & Afiq Yazid (MAS), +14,898 sek.
4. Juuso Puhakka (FIN) & Takashi Kasai (JPN), +23,310 sek.
5. Huilin Han (CHN), +29,135 sek.

Teksti: Jani Kekoni / Juuso Puhakan tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo