Rata-ajo 22.09.2018

Juuso Puhakka ja Mikko Eskelinen voittoon Shanghaissa – Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarja siirtyi suomalaiskomentoon

Juuso Puhakka (oik.) ja Mikko Eskelinen pääsivät juhlimaan voittoa Shanghaissa. Kuva: Jani Kekoni

Kymmenettä vuotta ajettavan kansainvälisen Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan kilpailukauden yhdeksäs osakilpailu päättyi suomalaisjuhliin, kun kirkkonummelainen Juuso Puhakka ja jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ajoivat täydellisen suorituksen ja nousivat kolmannelta sijalta PRO-AM -luokan voittoon. Yleiskilpailussa he olivat neljänneksi nopeimpia, vain reilu viisi sekuntia kakkossijan napanneita australialaisia tiimikavereitaan Ben Gersekowskia ja Richard Muscatia perässä. Voiton myötä Puhakka ja Eskelinen nousivat PRO-AM -luokan sarjajohtoon, kun ajamatta on vielä kolme osakilpailua.

Shanghain F1-radalla ajetuun 50 minuutin mittaiseen kilpailuun Eskelinen starttasi yleiskilpailun seitsemännestä lähtöruudusta, ja erinomaisen lähtön saatuaan pääsi haastamaan kanssakilpailijoitaan. Koko 22 minuutin ajovuoronsa aikana Mikko sai ajaa täysin omaa suoritustaan ja pystyi pitämään eron kärkikuljettajiin sellaisena, että kilpailun toisella osuudella tallitoveri Juuso Puhakka pääsi nopeasti nousemaan kanssakilpailijoiden imuun ja vakuuttavasti ohitse. Puhakka oli radalla täysin omaa luokkaansa ja suvereenisesti ohitteli kanssakilpailijoitaan siten, että PRO-AM -luokan ykkössijan lisäksi Juuso ajoi jopa Lamborghinin tehdaskuljettajan eron kiinni, ja lopulta myös vastustamattomasti ohitse.

Teknisesti täysin murheettoman ja ajosuorituksellisesti täydellisesti sujuneen kilpailun palkintokorokkeella oli riemu ylimillään, koska voiton ja sarjajohdon lisäksi saksalaisen Leipert Motorsport tiimin toinen autokunta teki koko kilpailukauden parhaimman suorituksen, ja yleiskilpailun hopeisen palkintokorokesijoituksen myötä tiimipäällikkö Ingo Leipert oli yhtä hymyä.

– Aika-ajossa PRO-AM -luokan kolmas ja yleiskilpailun seitsemäs sija takasi hyvät lähtökohdat. Lisäksi kun sain erinomaisen startin ja pystyin hyvin vastaamaan kärkikuljettajien vauhtiin, niin olen valtavan tyytyväinen omaan suorittamiseeni. Koutsini Jani Kekoni on koko kilpailukauden ajan vaatinut minulta lisää kyytiä ja tänään palkintokorokejuhlallisuuksien jälkeen hän oli hiljaista miestä, joten varmaankin tein asiat oikein. Voitto ja sarjajohto on juurikin sitä mitä me tältä kilpailulta lähdettiin hakemaan, eli tavoitteet täytettiin, Eskelinen kertoo.

– Mikko pystyi ajovuorollaan minimalisoimaan eron kanssakilpailijoihini ja kun hän auton minulle toin, niin olihan se suuri nautinto ajella ohitse ensiksi PRO-AM -luokan pahimmista kanssakilpailijoista, ja sitten vielä bonuksena pääsin haastamaan Lamborghinin tehdaskuljettajia, joista viimeisellä kierroksella sipaisin ohitse. Tosin insinöörini ei oikein asiasta tykännyt, koska ohittamani kuljettaja ajaa PRO-luokan pisteistä ja siten sillä suorituksella ei ollut mitään merkitystä meidän mestaruuspisteiden kannalta. Mutta olihan se hauskaa kiusata sarjaa vuosia hallinneita tähtikuljettajia ja sipaista toisesta sellaisesta ohitse, nuori ja ajotaidoiltaan äärettömän lahjakas Juuso Puhakka jatkaa.

Sunnuntaiseen toiseen Shanghain 50 minuutin mittaiseen osakilpailuun kaksikko starttaa vieläkin paremmista asetelmista, kun aika-ajossa Juuso Puhakka oli koko joukon toiseksi nopein. Näin ollen hän starttaa eturivistä ja tavoitteenaan aivan samanlainen tulos kuin tänään, eli PRO-AM -luokan voitto. Kilpailukauden kymmenes osakilpailu ajetaan sunnuntaina klo 6.40 Suomen aikaa.

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Asia, Shanghain lauantain osakilpailu, top-3, PRO-AM:
1. Juuso Puhakka (FIN) & Mikko Eskelinen (FIN), 22 kierrosta
2. Evan Chen (TPE) & Akihiro Asai (JPN), +6,235sek
3. Takeshi Matsumoto (JPN) & Toshiyuki Ochiai (JPN), +9,124sek

Lamborghini Super Trofeo Asia 2018 EPÄVIRALLINEN sarjatilanne: 9/12 osakilpailua, PRO-AM-luokka: Top-4:
1. Mikko Eskelinen (FIN) & Juuso Puhakka (FIN), 110 pistettä
2. Evan Chen (TPE) & Akihiro Asai (JPN), 108 pistettä
3. Takeshi Matsumoto (JPN) & Toshiyuki Ochiai (JPN), 81 pistettä
4. Prabakaran Kumar (IND), 72 pistettä

Teksti: Jani Kekoni

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo