Rata-ajo 05.04.2019

Juuso Puhakka hallitsevana mestarina Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjaan

Juuso Puhakka avaa kansainvälisen ratakautensa viikonloppuna. Kuva: Jani Kekoni

Flying Finn Academyn A-maajoukkueurheilija, kirkkonummelainen Juuso Puhakka avaa kilpailukautensa nyt viikonloppuna Malesian Sepangin entisellä F1-radalla ajettavissa Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan kahdessa ensimmäisessä osakilpailussa. Puhakka starttaa kilpailukauteen hallitsevana Aasian PRO-AM -luokan sarjamestarina, ja nyt hänen sekä japanilaisen tiimikaveri Takeshi Kasain tavoitteena on vain ja ainoastaan PRO-luokan eli yleiskilpailun mestaruus.

Maineikkaassa FFF Racing Teamissa 620 hevosvoimaista Lamborghini Huracan Super Trofeo EVO -autoa käskyttävä kaksikko sai erinomaisen alun kilpailukaudelleen, kun he kaksi kuukautta sitten nappasivat hopeamitalin Lamborghini Super Trofeo Lähi-Idän sarjasta. Nyt 12 osakilpailun mittaiseen Aasian kilpasarjaan he saavat vastaansa yhteensä 19 autokuntaa, joissa kanssakilpailijoina on useita aikaisempia mestaruuksia saavuttaneita kuljettajia. Puhakka pitääkin sarjan tasoa erittäin kovana ja tietää, että nyt niin sanotusti jyvät erotellaan akanoista.

– Olemme kaksi täyttä päivää ehtineet testaamaan ja näiden päivien aikana olemme saaneet kehitettyä automme säätöjä. Nyt edessä on viralliset harjoitukset, joiden kautta luottavaisin mielin suuntaamme kohti lauantaisia aika-ajoja sekä kahta 50 minuutin mittaista osakilpailua, joista toinen ajetaan iltakisana radan kirkkaiden LED-valojen loisteessa, Puhakka kertoo.

– Vaikka vastassa on nimekkäitä kanssakilpailijoita ja kokeneita konkarikuljettajia, niin uskon että vauhtimme riittää kärkisijoituksista ajamiseen. Nyt kun kilpailemme PRO-luokassa, niin tavoitteemme ei voi olla muualla kuin yleiskilpailujen voitoissa, ja niitä unelmia kohden olemme hartiavoimin töitä täällä lähes 40 lämpöasteen tropiikissa tehneet. Nöyrällä, mutta silti määrätietoisella asenteella kilpailukauden ensimmäiseen osakilpailuviikonloppuun lähdetään, Puhakka jatkaa.

Sarjan osakilpailut on nähtävissä suorina lähetyksinä internetistä, Lamborghini Squadra Corsen Facebook-sivujen välityksellä.

Ensimmäinen osakilpailu käynnistyy Suomen aikaa lauantaina klo 14.30 ja toinen sunnuntaina klo 10.20. Näiden lisäksi C More TV-kanava lähettää koostelähetyksen osakilpailuista sunnuntaina 28. huhtikuuta klo 13:30, juuri ennen Azerbaidzhanin F1-kilpailua.

Katso Juuso Puhakan ajatuksia ja valmistautumista kilpailuun hänen ensimmäisessä JuusoCam –videoblogissa.

Lamborghini Super Trofeo Asia 2019 kilpailukalenteri

6.-7.4. – Sepang, Malesia
22.-23.6. – Suzuka, Japani
6.-7.7. – Fuji, Japani
3.-4.8. – Yeongam, Etelä-Korea
7.-8.9. – Shanghai, Kiina
24.-25.10. – Jerez, Espanja
26.-27.10. – World Finals Jerez, Espanja

Teksti: Jani Kekoni

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo