Rata-ajo 01.06.2017

Juuso Puhakka hakee lisää menestystä Ahvenistolta

Viikonloppuna nähdään Ahveniston juhlakilpailussa, pääseekö Juuso Puhakka jälleen tuulettamaan. Kuva: Juuso Puhakan Tiedotus

Juuso Puhakan kiireinen kilpailukausi jatkuu tulevana viikonloppuna, kun formulalupaus kilpailee SMP F4 NEZ –sarjan kilpailussa Ahveniston radalla Hämeenlinnassa. Kyseessä on samalla Ahveniston 50-vuotiskilpailu.

Puhakan, 17, avauskilpailu F4-sarjassa Sotshissa meni hieman penkin alle, mutta toinen kilpailuviikonloppu Smolenkissa sujui huomattavasti paremmin, ja tuloksena oli muun muassa avausvoitto. Sarjan yhteispisteissä Puhakka on kahden viikonlopun ja kuuden startin jälkeen seitsemäntenä 45 pisteellään. Espanjalainen Xavier Lloveras (91p.) johtaa ennen tanskalaista Christian Lundgaardia (87p.)

Kahden peräkkäisen Venäjän viikonlopun jälkeen F4-sirkus leiriytyy nyt hetkeksi Suomeen.

– Hieno tapahtuma on tulossa. Kiva päästä ajamaan kotiyleisön eteen ja eräällä tavalla kotiradalle, vaikka en olekaan Ahvenistolla aiemmin ajanut kuin kerran. Aivan mahtava rata, jossa pitää olla isot ”ballsit”. Pidän radasta todella, se on sellainen vanhanaikainen vetomiesten rata, Puhakka hehkuttaa.

– Meille tulee paljon vieraita paikan päälle katsomaan ja tutustumaan. Fiilis on nyt jo etukäteen tosi mahtava. Jotenkin on sellainen olo, että tästä tulee nyt hyvä.

Juuso Puhakka kisaa tällä kaudella kovatasoisessa SMP F4 NEZ -sarjassa. Kuva: Juuso Puhakan Tiedotus

Puhakka uskoo, että hänen autonsa ja ajotyylinsä sopivat Ahvenistolle.

– Rata on toki hyvin erilainen kuin Smolensk, jossa auto oli tosi hyvä. Nyt pitää keskittyä onnistumaan aika-ajossa. Ahvenistolla on ohituspaikkoja kyllä, mutta kun autot ovat niin tasaväkisiä, niitä ohituspaikkoja ei kovin montaa per kisa varmaan tule. Aika-ajon onnistuminen on tärkeää. Lähden tavoittelemaan tottakai voittoa, mutta olen tyytyväinen palkintokorokesijoituksiin. Sarjassa on todella kova taso, Puhakka korostaa.

SMP F4 NEZ -sarjassa on mukana kolme muutakin suomalaista: Tuomas Haapalainen, Sami-Matti Trogen ja Elias Niskanen.

Lauantaina Ahvenistolla ajetaan ensin aika-ajo, ja myöhemmin päivällä (klo 12:40 ja 17:00) F4-sarjan kaksi kilpailulähtöä. Sunnuntaina on vuorossa viikonlopun kolmas kisastartti (klo 12:00).

YLE TV2 näyttää Ahveniston 50-vuotiskilpailusta kahden tunnin erikoislähetyksen heti sunnuntaina kello 14:30 alkaen. Sitä ennen kilpailutapahtumia voi seurata suorana internetissä.

Teksti: Miiro Koivula / Juuso Puhakan Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo