Ralli 22.02.2017

Jussi Vainionpää SM1-luokan viides Mikkelissä

Jussi Vainionpäälle Mikkelin SM-ralli oli haasteellinen. Kuva: Taneli Niinimäki

Rallin SM-sarjan toinen osakilpailu ajettiin 17.-18.2 Mikkelin maisemissa. Kilpailu käynnistyi perjantai iltana kahdella erikoiskokeella, jotka alkoivat Jussi Vainionpäältä ja Mika Juntuselta liukastellen.

– 1,5 kilometrin mittainen ravirata oli jäädytettyä baanaa, jossa oli irtolunta päällä eikä pitoa oikein löytynyt. Perjantaina ajettu toinen erikoiskoe, 13,66-kilometrisessä Kovalassa ajo alkoi maistumaan ja väliaikojen perusteella olimme aivan kärjen tuntumassa, mutta puolenvälin jälkeen yksi risteys jarrutus epäonnistui ja jouduimme peruuttelemaan takaisin tielle, Vainionpää kertasi avauspäivän tapahtumia.

Perjantain jälkeen autokunnan sijoitus oli yhdeksäs. Lauantaina oli vielä 115 kilometriä jäljellä, jossa oli tarkoitus kohentaa sijoitusta reilusti. Päivä oli kaksikolle haastava, eikä ajamiseen tahtonut löytyä tarpeeksi rentoutta.

– Välillä ajo onnistuu hyvin, mutta rytmin vaihdokset eivät onnistu halutulla tavalla, hankalaa on, Vainionpää totesi.

Huolto teki muutoksia autoon päivän toisessa huollossa ja sitä saatiin paremmaksi. Huollon jälkeen oli kaksi erikoiskoetta joissa kaksikko sortui isoihin virheisiin ja muutokset jäivät tuloksissa näkymättömiksi. Lisäksi kahdeksannella erikoiskoiskokeella meno meni ojanpohjien kyntöhommiksi liki sadan metrin matkalla ja seuraavalla erikoiskokeella risteyksen pitkäksi ajo söi aikaa.

SM Vaakuna Rallin SM1-luokan tulokset :
1.Kalle Rovanperä
2.Teemu Asunmaa
3.Juha Salo
4.Jarkko Nikara
5.Ari Vihavainen
6.Jussi Vainionpää

SM-pistetilanne 2/7 osakilpailun jälkeen
1. Asunmaa 59
2. Salo 43p
3.Nikara 31p
4.Vainionpää 30p
5.Tukiainen 21p

Rallin SM-sarja jatkuu Tahkolla 10.-11.maaliskuuta.

Teksti: PJ Racing tiedotus
Kuva: Taneli Niinimäki

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli