Ralli 04.10.2017

Jussi Vainionpää kesäkauden parhaassa vauhdissa rallin SM-finaalissa

Jussi Vainionpää sijoittui Rallin SM-sarjan SM1-luokan kuudenneksi. Kuva: Jussi Vainionpään Tiedotus

Rallin SM-sarjan viimeinen osakilpailu ajettiin Lempäälän ympäristössä. Jussi Vainionpää oli kesän parhaassa vauhdissa Lake City Rallissa. Citroenia hierottiin ja säädettiin torstaina testitiellä ajan kanssa ja isoilla ja jopa hieman riskialttiilla muutoksilla jousitus saatiin vieläkin miellyttävämmäksi.

Kilpailu käynnistyi perjantai-iltana kolmella erikoiskokeella. Aloittavalla yleisö ek:lla Jussi Vainionpään takavanne otti kipeää ja samalla tukivarsi vääntyi, mutta huollossa auto saatiin taas lyöntiin. Seuraavalle pätkälle laturin hihnapyörä antautui ja kilpailu oli keskeytettävä perjantain osalta.

Rallin SM-sarjan päätöskilpailu jatkui Vainionpään osalta lauantaina Super-ralli säännön turvin, viiden minuutin aikasakko rasitteena, jonka vuoksi tulostavoitteet oli mennyttä. Kilpailun voittaja Eerik Pietarinen oli omaa luokkaansa koko viikonlopun, mutta Vainionpää pystyi hyvin vastaamaan muun kärjen vauhtiin pitkin päivää. Parhaillaan mies kellotti kolmanneksi nopeimman erikoiskoeajan 17 kilometrin mittaisella EK5 Onkemäessä ja muillakin pätkillä ajanottolaitteet pysähtyi aiemmin mitä koko kauden aikana.

Rengaspolitiikka astui esiin lauantaina, kun pehmeän seoksen renkaat loppuivat ja tilalle jouduttiin laittamaan astetta kovempaa seosta ja kahdella viimeisellä pätkällä renkaista ei saatu pitoa ja ajolinjat leveni huomattavasti. Viimeisellä pätkällä kellot pysähtyivät neljänneksi nopeimpaan aikaan vain 6.6 sekuntia pohja-ajasta, vaikka turbon paineet karkasivat välillä ilmakehään ja ajaminen oli jo hieman tuskastuttavaa.

Kaikesta huolimatta kauden päätöskilpailun lopputunnelmat olivat positiiviset koko tiimin osalta ja näihin tunnelmiin oli mukava päättää rallikausi 2017.

Vainionpään lopullinen sijoitus Lake City rallissa oli kymmenes sija. Loppupisteissä hän sijoittui Rallin SM-sarjan SM1-luokan kuudenneksi.

– Erittäin suuret kiitokset kaikille yhteistyökumppaneille ja tukijoille kuluneesta kaudesta, Vainionpää kiittää.

Teksti: Jussi Vainionpään Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli