Ralli 26.02.2019

Jussi Lindbergille toinen sija nelivetodebyytissä

Jussi Lindberg siirtyi täksi kaudeksi nelivetoisen Mitsubishin puikkoihin. Kuva: Itäväylä / Mika Laine

Jussi Lindbergin rallikausi käynnistyi viime sunnuntaina kotikulmilla Porvoon Autopalvelu Rallissa, jossa Sipoon Autokerhon mies ajoi kartturinsa Tuuka Tyyskän kanssa ensimmäisen kilpailun nelivetoisella kilpurilla.

Testikilometrejä uudella autolla oli kertynyt kaksikolle ainoastaan 60, joten kisan ensimmäinen erikoiskoe otettiin vielä tunnustellen. Toiselta pätkältä irtosi kuitenkin heti jo koko rallin nopein aika.

– Kolmas erikoiskoe ajettin varovasti kärjen tahdissa, mutta viimeisellä pätkällä osuttiin paaliin ja sammutettiin auto. Auto ei heti käynnistynyt, joten hävittiin voitto siinä, Lindberg kertasi tapahtumia.

Toinen sija ja pohja-aika on kuitenkin avauskilpailussa erinomainen suoritus, kun otetaan huomioon aikaisempi kokemus nelivetoisesta autosta. Lindberg oli myös erittäin tyytyväinen kilpailun järjestelyihin.

– Joitain niksejä autosta on jo tullut opittua, mutta totta kai pitää ajaa paljon lisää, että saa vauhtia enemmän. Suunnitelmissa on ainakin vielä kolme kilpailua tällä kaudella, Lindberg kertoo.

Lindbergin ohjelmassa on tällä kaudella ainoastaan yksittäisiä kilpailuja kokemuksen kartuttamiseksi ensi kauden SM-sarjaa varten. Kalenteriin saattaa kuitenkin mahtua jo tänäkin kesänä yksi SM-ralli sekä Neste Rallin yhteydessä ajettava Vetomies-kilpailu.

Tulokset

Teksti: Jussi Lindbergin tiedotus, Taneli Niinimäki

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli