Ralli 20.02.2017

Jussi Lindberg seitsemänneksi SM Vaakuna-Rallissa

Jussi Lindberg. Kuva: Taneli Niinimäki

Ralli SM-kausi jatkui viikonloppuna Mikkelissä. Kauden toiseen osakilpailuun ilmoittautui komeasti yhteensä 24 SM3-luokan kuljettajaa. Podium-sijoitusta puolustamaan lähtenyt Jussi Lindberg joutui sairastelujen takia jättämään testit kokonaan väliin, joten lähtökohdat kilpailuun olivat hankalat. Vaikean viikonlopun päätteksi Lindberg taisteli itsensä SM3-luokan seitsemmänneksi, joten tärkeitä SM-pisteitä tarttui mukaan seitsemän kappaletta. Tämä nostikin Lindbergin SM3-luokan pistetaulukossa hienosti toiselle sijalle kahden osakilpailun jälkeen.

Perjantaina kilpailu polkaistiin käyntiin kahdella erikoiskokeella, joista toinen oli raviradalla ajettava lyhyt yleisöpyöritys.

– Jotenkin en pystynyt keskittymään ollenkaan, joten molemmat perjantain erikoiskokeet menivät huonosti. Liekö pitkän päivän ja sairastelun aiheuttama väsymys syynä tähän, Lindberg kertoi.

Kilpailun päätöspäivään Lindberg starttasi tärkeät SM-pisteet mielessä. Edessä oli seitsemän vaativaa erikoiskoetta ja yhteensä 117 erikoiskoekilometriä.

– Päivän ensimmäinen erikoiskoe tultiin ihan hyvin, mutta sen jälkeen katosikin tuntuma. Väkisin puristamalla yritettiin, mutta siltikään ei tahtonut löytyä ajamiseen kunnollista rytmiä. Viimeisellä erikoiskokeella vielä jouduttiin peruuttelemaan ja menetimme siinä myös aikaa.

– Kisa oli totta kai pettymys, koska tavoite oli aivan muu kuin tulos. Rytmitys ajamisesta oli hukassa ja välillä nuotit meni ohi korvien. Sijoitus on kuitenkin siihen nähden tyydyttävä, kun miettii mitä räpeltämistä tämä viikonloppu oli, Lindberg summasi kilpailun jälkeen.

Talvikauden kolmas ja viimeinen SM-osakilpailu Tahko SM-ralli ajetaan vajaan kolmen viikon kuluttua Nilsiässä.

– Sinne valmistaudutaan ajamalla ainakin Hankiralli, mutta myös nuottia täytyy käydä hiomassa. Tahkolla tavoite olisi ajaa jälleen kolmen sakkiin.

Epävirallinen pistetilanne 2/7 osakilpailun jälkeen

SM3-luokka

  1. Emil Lindholm 52
  2. Jussi Lindberg 27
  3. Jari Huttunen 25
  4. Anssi Rytkönen 25
  5. Miika Hokkanen 25

Teksti: Taneli Niinimäki

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli