Rata-ajo 10.05.2016

Jussi Kuusiniemi rataennätyksellä paalupaikalle Misanossa

Imola isännöi kauden toista Clio Cupin osakilpailua.

Jussi Kuusiniemi saavutti paalupaikan ja teki rataennätyksen kauden toisessa osakilpailussa Italian Clio Cupissa Misanossa. Itse kisaerissä mies nappasi sijat neljä ja viisi ensimmäisen erän keskeytyksen jälkeen.

Viikonloppuna Italian Clio Cupissa ajettiin kaksi aika-ajoa ja kolme kilpailulähtöä. Perjantai aloitettiin kaksilla vapailla  harjoituksilla, joissa haettiin vielä Kuusiniemen autoon pieniä muutoksia ja säätöjä. Misanon rata on ollut alusta asti miehelle mieluinen ja vauhti löytyi heti ensimmäisistä harjoituksista lähtien.

Composit Motorsportin ja kisainsinööri Samuel Francalancin kokemus on ollut erittäin tärkeää ajettaessa Italian Clio Cuppia. Misanossakin auton säätöjen tärkeys ja kokemus autosta on ollut kullan arvoista. Kierrosajat vaihtelevat yllättävän suuresti päivän lämpötilan ja ajan suhteen, joten on tärkeää tietää, milloin ajetaan minkälaisilla rengaspaineilla ja säädöillä.

Aika-ajot:

Aika-ajot ajettiin kahdessa osassa, ensimmäinen lauantaina klo 10:10 ja seuraava klo 12:30. Kestoltaan 15 minuutin aika-ajo riittää 2-3 nopeaa kierrokseen. Clio Cupin ollessa todella tasainen, moni kuljettaja haluaa lähteä ajamaan nopean kuljettajan perässä myös omaa nopeaa kierrosta, saaden tästä hyvää vetoapua.

Tiimi päästi Jussin radalle heti Cristian Ricciarinin perään, joka on ajanut jo 15 vuotta näitä ratoja ja kilpasarjoja. Ricciarini on yksi nopeimmista kuljettajista tässä sarjassa.

Ricciarini ei lähtenyt juuri tästä syystä ajamaan omaa nopeaa kierrostaan, vaan ajeli kaksi kierrosta hidastellen. Kuusiniemi päätti lähteä ajamaan itse nopeaa kierrosta välittämättä kilpakumppanin taktikoinnista. Ricciarini lähtikin heti suomalaisen perään ja molemmat ajoivat hyvät kierrokset, järjestyksessä Ricciarini-Kuusiniemi.

Kuusiniemi päätti ajaa vielä seuraavan kierroksen täysillä ja paransi ajaksi 1´51.589. Tämä aika oli Clio Cupin uusi rataennätys ja riitti paalupaikkaan. Toisessa aika-ajossa Kuusiniemi ajoi sijalle 3.

Kilpailulähdöt:

1 Lähtö:
Paalupaikalta startannut Kuusiniemi sai hyvän lähdön, ja piti paikkansa ensimmäiseen mutkaan mentäessä. Toisessa vasemmalle kaartuvassa mutkassa auton perä lähti yllättäen alta ja Kuusiniemi ajautui ulos radalta tippuen sijalle kymmenen. Sieltä alkoi kova takaa-ajo, joka valitettavasti päättyi kolariin kierroksella yhdeksän Kuusiniemen ollessa sijalla kuusi.

2 Lähtö:
Lähtöpaikkana Kuusiniemellä oli ruutu kolme. Lähtö onnistui suht hyvin, mutta mies jäi sumppuun ensimmäisen kierroksen neljännessä mutkassa ja menetti muutaman sijan. Kovan kilpailun jälkeen loppusijoitus oli neljäs. Tämä tarkoitti myös sitä, että seuraavaan kisaan lähtäpaikka olisi ensimmäinen, koska toisen kilpailun neljä ensimmäistä lähtee käännetyssä järjestyksessä.

3 Lähtö:
Kuusiniemi starttasi siis kilpailuun paalupaikalta. Tänä kilpailuviikonloppuna sai käyttää kuutta uutta eturengasta. Takarenkaille ei ole rajoituksia. Aika-ajoissa kuluu yhdet uudet renkaat, kahdet jäävät siis valittavaksi kisoihin. Kuusiniemen kohdalla päätettiin, että ensimmäiseen ja toiseen lähtöön laitetaan uudet renkaat ja viimeiseen käytetään kuluneita renkaita. Suurin osa kärkiautoista oli jättänyt viimeiseen kilpailuun uudet renkaat, ja tämä verotti Kuusiniemen kilpailukykyä heitä vastaan. Lähtö oli hyvä ja kova kamppailu alkoi sijoituksen pitämisestä. Kisan loppupuoliskolla alkoi sade ja kilpailu ajettiin safety carin perässä maaliin. Kuusiniemen sijoitus viimeisessä Misanon lähdössä oli viides.

Kokonaisuutena Kuusiniemi oli tyytyväinen Misanon viikonloppuun.

”Nyt sai ajaa ihan tosissaan kilpaa, mutta sitähän tänne on tultukin tekemään.”

Viimeistään nyt on tullut selväksi, että sarjan taso on erittäin kovatasoinen ja kilpailuissa kamppaillaan jokaisella kierroksella sijoituksista. Miehen palkintopallisijoitus antaa vielä odottaa, mutta vauhti kilpakumppaneihin nähden on hyvä. Tästä on hyvä jatkaa seuraavaan osakilpailuun.

Teksti ja kuva: Jussi Kuusiniemen tiedotus

Lisätietoa:

Jussikuusiniemi.com

Facebook.com/jussikuusiniemiracing

Uusimmat

Lisää aiheesta