Rallisprint 02.09.2019

Jussi Kokkonen voitti Japan Motors Cup -asfalttisprintsarjan

Jussi Kokkonen. Kuva: Tero Lyttinen

Kahdeksan osakilpailun mittainen, Autourheilun Kansallisen Keskusliitto AKK:n alainen Japan Motors Cup -asfalttisprintsarja paketoitiin elo-syyskuun vaihteessa Joulupukin Pajan ympäristössä ajetuilla kahdella Napapiirin Vauhtiajot -rallisprint kilpailuilla.

Vaihtelevassa loppukesän kelissä ajetuissa ja nopeatempoisissa kilpailuissa nähtiin huikeaa kilvanajoa niin sarjan yleiskilpailun, nuorten luokan kuin myös luokittaisista paremmuusjärjestyksestä. Lopulta lähes täydellisillä suorituksilla osakilpailusta toiseen BMW Compact autolla ajanut Jussi Kokkonen nappasi 17 mestaruuspisteen turvin pääpalkinnon eli Skoda Fabia -henkilöauton avaimet.

Toiseksi parhaimman palkinnon nappasi rallisprintin todellinen “Grand Old Man” eli Leif Tuomela, joka yli 700 kisastarttia nähneellä Alfa Romeo 1750 GTV -autollaan piti kahden pisteen turvin kakkossijan. Lefan kakkossija varmistui vasta kauden viimeisessä kilpailussa, kun Mikko Koivula nousi luokkavoitollaan CUP-pronssille, ja Matti Alarautalahti sekä Jarmo Heikkinen jäivät omissa luokissaan kakkosiksi, sijoittuen lopputuloksissa paikoille neljä ja viisi. Nuorten luokan pääpalkinnon kotiutti Jere Salo, joka koko kilpailukauden kävi tasaista vääntöä kakkossijalle jäänyttä Kristian Kylmästä vastaan.

Sarjapromoottori Mika Myllylä piti hänen komennossaan ensimmäistä vuotta ollutta asfalttisprintsarjaa kaikin puolin menestyksekkäänä, jonka pohjalta on hyvä jatkaa uuden kilpailukauden suunnittelua.

– Ihan ensiksi haluan kiittää kaikkia osakilpailujärjestäjiä sekä kilpailuissa olleita toimihenkilöitä, jotka mahdollistivat hienot kahdeksan osakilpailua, ja toiseksi isot onnittelut Jussi Kokkoselle yleiskilpailun ja Jere Salolle nuorten voitoista. Sarjapisteitä kun katsoo, niin kummatkin ovat voittonsa ansainneet. Kokkonen oli koko kilpailukauden täysin omaa luokkaansa, ja niinpä hänellä oli varaa jättää viimeinen kilpailu ajamatta sekä siten seurata tuloksia ystäviensä hääauton kuljettajana. Kokkosen salaisuus oli tasaisuus, kun hän kuudesta osakilpailusta nappasi täydet luokkapisteet sekä ns. jokerikorttien turvin vielä otti neljät niistä tuplana, Myllylä onnittelee.

– Paljon onnea myös himmeimmille mitalisijoituksien kuljettajille kuin luokittain menestyneille. Olemme koko kilpailukauden ajan pyytäneet palautetta ja sen mukaan olemme sarjaamme kehittämässä, kun kilpailukauden 2020 kuviot loppuvuonna julkaistaan. Mielestäni vastasimme hyvin kysyntään ja kuljettajiemme toiveisiin. Uskon myös katsojien viihtyneen kilpailuissa, ja siten tästä on hyvä jatkaa kohti Japan Motors Cup -asfalttisprintsarjan historian toista kilpailukautta, Myllylä jatkaa.

Napapiirin Vauhtiajojen osakilpailujen televisiolähetyksen ns. ensiesitys on C More MAX TV-kanavalla torstaina 12. syyskuuta klo 20:50, jonka jälkeen lähetys on katsottavissa myös sarjan kotisivuilla osoitteessa: www.japanmotorscup.fi.

Teksti: Jani Kekoni

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallisprint