Motocross 15.07.2019

Junioricrossarit Leppälä ja Paalasmaa satojen kuljettajien kilpailussa Ranskassa

Perinteinen MX Master Kids -kilpailu keräsi satoja kuljettajia Ranskaan. Kuva: Viktor Leppälän tiedotus.

Motocrossin suuri juniorikilpailu MX Master Kids on ajettu Ranskan Verdussa. Viktor Leppälän leirissä oltiin tyytyväisiä kuljettajan tekemiseen. Samuel Paalasmaa puolestaan kilpaili kahdessa luokassa.

Rataa ei kolmen päivän aikana juurikaan huollettu, vaan sitä ainoastaan kasteltiin. Useiden satojen kuljettajien jäljiltä rata alkoikin olla varsin pattinen ja kulunut sunnuntaina.

– Taso oli meidän käymistä kisoissa kovin, Leppälän joukoista kerrotaan.

Ensimmäisenä päivänä, eli perjantaina järjestettiin harjoitukset, aika-ajot sekä ensimmäinen kilpailuerä. Leppälä, 8, oli aika-ajossa 65-kuutioisten ryhmän nopein. Harmittavasti kuitenkin ensimmäisen erän keskeytys pilasi Leppälän mahdollisuuden yhteistuloksissa palkintosijoista taistelemiseen. Leppälä kaatui hitaassa mutkassa ja kaikki oli kunnossa, mutta junioria ei päästetty jatkamaan.

– Vähän oli erikoinen episodi. Kuski halusi jatkaa, mutta joku nainen piti kädestä kiinni ja esti ajon ja vei väkisin ambulanssiin, vaikka kaikki oli kunnossa.

Lauantaina olivat vuorossa harjoitukset ja kaksi kilpailuerää. Leppälä esitti parasta ajoaan, ja oli jopa joukon nopein kuljettaja. Hän otti kuitenkin ensimmäisessä erässä surkean lähdön ollen ensimmäisessä mutkassa noin sijalla 25. Siitä Leppälä nousi ruutulipulle neljänneksi.

Toinen startti onnistui ja Leppälä taisteli kolmospaikasta. Ohitus onnistui toiseksi viimeisellä kierroksella. Sen jälkeen hän teki kovan hyökkäyksen ensimmäisenä ajaneen kuljettajan perään, mutta pieni virhe ja siitä seurannut kaatuminen kolmanneksi viimeisessä mutkassa pudotti hänet neljänneksi. Leppälä oli myös maalissa neljäs.

Sunnuntaina olivat vuorossa harjoitukset ja superfinaali. Leppälän startti oli heikko, mutta hän nousi ensimmäisellä kierroksella kymmenenneltä sijalta kolmanneksi. Siinä Leppälä pysyikin perusajollaan maaliin saakka. Kärkikaksikko oli ehtinyt tekemään kymmenen sekunnin eron eikä ollut järkeä yrittää ajaa heitä kiinni kovalla riskillä.

Yhteistuloksissa Leppälä oli viides.

– Hyvältä näyttää jatkon suhteen, koska kuski oli kansainvälisen kärjen kanssa samassa vauhdissa ja ehkä ajoittain jopa edellä.

Samuel Paalasmaa, 9, ajoi hyvän ja nousujohteisen kilpailun. Hän oli 50-kuutioisten luokassa 11:s yhteensä 28 kuljettajasta.

65-kuutioisten luokassa Paalasmaa oli 16. Hänellä oli pieniä teknisiä murheita erissä, mutta superfinaalissa hän oli 11.

– Tämä kisa olisi hyvä kokemus muillekin suomalaisille kuljettajille. Radan annetaan kisojen aikana kulua, ja silloin hyvät kuljettajat nousevat esiin.

Tulokset

(65cc Leppälä ja Paalasmaa tuloksissa luokassa Serie C. 50cc Paalasmaa luokassa Serie B)

Teksti: Viktor Leppälän tiedotus, Moottoriurheilu.tv.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross