Motocross 21.03.2018

Junioreiden motocrossin sisähallien talvisarja ajettiin hyvillä mielin päätökseen Imatralla

Vasemmalla Imatran Moottorikerhon Sulo Kallio ja Miehikkälän Moottorikerhon Miko Korpela. Pitkä kisailupäivä ei motocrossarin hymyä hyydytä. Kuva: Tarja Hietamies

Viikonloppuna treenattiin ja kisailtiin 24MX Offroad Areenalla yli 30 juniorikuljettajan voimin.

Imatran Moottorikerho on järjestänyt tänä talvena kaksi Junior Winter Challenge -motocrosstapahtumaa Näreharjun Offroad Areenalla. Tapahtumien lauantaipäivät ovat olleet koulutuspäiviä, joissa kouluttajana on toiminut Karkkilan Moottorikerhon MM-veteraanikuljettaja Niko Kalatie. Sunnuntait ovat olleet yhteislähtöpäiviä, joissa on ollut yhteensä yli 80 kuljettajaa. Osa kuljettajista pääsi osallistumaan molempiin tapahtumapäiviin niin helmikuussa kuin menneenä viikonloppunakin.

Maaliskuun yhteislähdöt päästiin toteuttamaan juuri valmistuneelta lähtöpuomilta, minkä ansiosta pienimmätkin kuljettajat saivat harjoitella oikeaa kilpailustarttien tuntua.

Areenan uusi lähtöpuomi. 85cc 1. lähtö. Kuva: Mervi Mäntykoski

Kolme vuotta sitten Turussa aloitettu ja toista vuotta Imatrallakin järjestetty MX JWC -talvisarja on 50-, 65- ja 85- (150cc) pyörillä ajaville kaiken tasoisille junioreille suunniteltu hyvän mielen tapahtumasarja, joka aktivoi kuljettajia ajamaan ja harjoittelemaan talvella. Sarja mahdollistaa luontevan keinon nuorille tutustua uusiin ajokavereihin sekä tarjoaa vanhemmille mahdollisuuden ystävystyä keskenään. Sarja on toteutettu yhteistyössä 24MX verkkokaupan maajohtajan Juuso Valtakarin ja Turun Moottorikerhon kanssa.

– Tavoitteemme on ollut aktivoida eri puolella Suomea asuvia junioreita, saattaa heidät saman katon alle ja näin luoda uusia kaverisuhteita. On ollut hienoa huomata, miten JWC-sarja on osaltaan auttanut kehittämään Suomicrossin juniorityötä, Juuso Valtakari iloitsee.

Imatran Offroad Areenan aurinkoisella pihalla riitti sutinaa. Kuva: Tarja Hietamies

Imatran Moottorikerhon talkoolaiset saivat paljon kiitosta ja positiivista palautetta tapahtumista ja järjestelyistä sekä toiveen myös ensi talven tapahtumien järjestämisestä.

Seuraavaksi 24MX Offroad Areenalla järjestetään lähialueiden junioreille Imatran Moottorikerhon motocrosskoulun tutustumisilta tiistaina 4.4.2018 klo 18. Tutustumisillassa on mahdollisuus kokeilla lajia IMK:n Crossikoulun pienillä motocrosspyörillä. Tutustuminen on tarkoitettu lähinnä 4-10 -uotiaille. Ennakkoilmoittautumisella varmistat paikkasi ajovuoroihin, jonka voi tehdä sähköpostitse offroadareena@gmail.com. Ilmoita kuljettajan ikä/ mahdollinen ajokokemus.

24 MX Offroad Areenan yleiset ajoharjoitukset jatkuvat keskiviikkoisin, lauantaisin ja sunnuntaisin.

Teksti: Imatran Moottorikerho ry.n tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross