Motocross 22.02.2018

Junioreiden JWC-talvisarja tarjoaa pehmeän tavan kilparutiineihin totuttautumiseen

7-vuotias Eeka Laaksonen on innoissaan junioreiden omasta talvitapahtumasta. Kuva: Eeka Laaksosen Tiedotus

Juniori-motocrossajajien talvisarja 24MX JWC on nyt puolivälissä. Menestyneen projektin odotetaan vaikuttavan kesän kilpailuiden osallistujamääriin positiivisesti.

Imatran Moottorikerho isännöi viime viikonloppuna uudistetulla sisämotocrossradallaan suureen suosioon noussutta 24MX JWC -tapahtumaa. Sarja on luotu nuorille motocross-lupauksille mahdollisuudeksi totuttautua rauhassa ja hyvässä hengessä kilpailuiden rytmiin ja käytäntöihin.

– JWC on nyt puolivälissä ja tänäkin vuonna junnut vanhempineen ovat innolla osallistuneet tapahtumiin Turussa ja Imatralla, iloitsee 24MX:n maajohtaja Juuso Valtakari.

Tapahtumassa opetellaan startteja ja tutustutaan kilpailukäytäntöihin. Nuoret lupaukset pääsevät ajamaan toisiaan vastaan, mutta virallisia tuloksia ei julkaista.

– Alkuperäinen tavoitteemme sarjalle oli saada junnut ajamaan säännöllisesti talvella sekä tutustumaan kanssaharrastajiin eri puolilta Suomea ja mielestäni olemme onnistuneet tässä erinomaisesti, Valtakari iloitsee.

Junior Winter Challenge -sarjassa nuoret kuljettajat pääsevät ottamaan tuntumaa kisalähtöihin. Kuva: Eeka Laaksosen Tiedotus

Juniorit itse ovat innostuneita mahdollisuudesta ajaa turvallisessa ympäristössä myös talvella. Yksi Imatralla onnistujista oli 7-vuotias Eeka Laaksonen.

– Mä olin niin nopea 50cc-luokassa, että mut siirrettiin isompien 65cc-luokkaan. Otin kahdessa ekassa lähdössä holet ja ajoin voittajana ruutulipulle. Ihan huippu fiilis! Laaksonen fiilistelee.

Jo viime vuoden sarjan debyyttikauden jälkeen kesän kilpailijamäärät lisääntyivät 65-, MXC/B- ja MXC/A-luokissa.

– Tänä vuonna ei ole tapahtunut ainuttakaan loukkaantumista ja ilmeistä sekä palautteesta päätellen kaikilla on ollut todella kivaa päästä ottamaan tuntumaa normaalia kisapäivää muistuttavassa harjoituksessa. Tämän tyylisille tapahtumille on selkeästi kysyntää ja sillä on selkeä positiivinen vaikutus myös kesän junnukisoihin kasvaneina osanottajamäärinä, Valtakari toteaa.

Seuraava 24MX JWC ajetaan 4. maaliskuuta Turun Tietokeskus Centerissä. Kauden viimeiset harjoitusstartit kaasutellaan Imatran 24MX Offroad areenalla 17.-18. maaliskuuta.

Lisätietoa sarjasta.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross