Enduro 03.03.2018

Jukola A1-luokan voittoon Riihimäellä

Kytönen Motorsportin Lari Jukola kellotti pohja-ajan heti ensimmäisellä pätkällä. Kuva: Henry Ahola

Kytönen Motorsportin Lari Jukola ajoi enduron SM-sarjan avausosakilpailussa A1-luokan voittoon Riihimäellä. Kilpailu käynnistyi aamulla kylmässä pakkaskelissä, joka auringon lämmetessä lauhtui päivän mittaan. Lari Jukola kellotti ensimmäiselle pätkälle heti pohja-ajan eikä sitä koko päivän aikana muille luovuttanutkaan.

Hugo Svärd oli myös hyvässä vauhdissa kellottaen päivän toiselle pätkälle A1-luokan pohja-ajan ja taisteli tasaisesti koko päivän palkintokorokesijasta. Maalissa Svärd oli lopulta neljäs. Svärdin tapaan Husqvarnan TX 125 pyörällä liikkeellä ollut Roni Kytönen kaatui päivän neljännellä pätkällä rajusti ja tippui siten kärkikamppailuista. Maalissa Kytönen oli seitsemäs.

– Päivä alkoi takkuisesti ja toisella pätkällä kaaduin kaksi kertaa. Sen jälkeen rauhoitettiin ajoa ja alkoi kulkemaan paremmin. Viimeisellä kierroksella yritin ajaa varmasti ja ottaa hyvät pisteet. Kiitos tiimille, huollolle sekä yhteistyökumppaneille, A1-luokan voittaja Jukola kertasi kilpailun jälkeen.

–  Päivä alkoi ihan hyvin ja varmasti. Ensimmäisellä kierroksella kulki melko tasaisesti ja olin oman luokan neljäntenä. Toisen kierroksen ensimmäisellä pätkällä vedinkin kunnon lipat ja aikaa kului siinä hetki sekä sen verran kipeää tuli, että koko loppukierros oli vaikeaa. Viimeisellä kierroksella sain ajosta taas paremmin kiinni ja ajoin ihan hyviä aikoja jokaiselle pätkälle, Kytönen kommentoi päivän jälkeen.

Enduron SM-sarja jatkuu kahden viikon päästä Päijänteen ympäriajolla.

Teksti: Kytönen Motorsport

Kytönen Motorsport nuorekkaalla kokoonpanolla MM-sarjaan

Kytönen Motorsportilta neljä kuljettajaa mukana MM-finaalissa

Kytönen Motorsportille kaksi Suomen mestaruutta endurosta

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro