Rallisprint 10.09.2016

Jukka Tenho Nurmijärven rallisprintin nopein

Jukka Tenho voitti lauantaina Nurmijärven Karhunkorvessa kilpailun Etelän Autohuolto -rallisprintin.

Väkivahvaa, nelivetoista turboahdettua Mitsubishi Lanceria käskyttänyt Tenho oli nopein kaikilla kolmella ajokierroksella. Nopein aika, 1.40,48, syntyi viimeisellä vedolla. Tenho oli kilpailussa ylivoimaisesti nopein.

– Tänään kaikki sujui hyvin. Sain ajettua kolme puhdasta kierrosta ja jokaisella ajokierroksella aika parani. Ainoa pieni virhe tapahtui toisen kierroksen lähdössä, kun yritin liian terävästi lähteä liikkeelle, kertoi Tenho kilpailun päätyttyä.

– Viimeisen kierroksen aika oli hyvä varsinkin siihen nähden, että oli hieman liukasta. Olen ajanut koko kauden samoilla renkailla, yli kymmenen kilpailua, ja nyt renkaat alkavat olla kankaalla. Onneksi pyörät kestivät hyvin tämän kilpailun.

Toiseksi yleiskilpailussa ajoi takavetoisella BMW M3 Compactilla kilpaillut Harri Hietala. Hänen paras aikansa, 1.44,44, syntyi toisella ajokierroksella.

Kolmanneksi ajoi takavetoisella Ford Escort XR3:lla kilpaileva Jarmo Suokko. Nurmijärven rallisprintin vuonna 2003 voittanut, silloin SM -osakilpailu, Suokko ajoi kolmannella kierroksella 1.44,88.

– Kilpailu sujui kaikin puolin hyvin. Auto toimi ja ajo kulki, Suokko summasi kilpailua.

– Rata on vaativa ja vauhdikas. Tykkään ajaa tätä Karhunkorven rataa, sen vuoksi olen täällä usein menestynyt.

Takavetoisella Toyota Corolla GT:llä kilpaileva kurikkalainen Juha Mäkelä oli junioreiden yleiskilpailun nopein ajalla 1.45,94. Takavetoisten yleiskilpailussa hän oli kolmas Hietalan ja Suokon jälkeen.

– Ensimmäinen kierros sujui hieman heikosti, kun sain edellä lähteneen kiinni jo kierroksen puolivälissä. Toinen kierros onnistui hienosti ja ajoin nopeimman aikani. Kolmannella kierroksella yritystä oli jo vähän liikaakin. Ajolinjat menivät leveiksi monin paikoin. Kello ei tykännyt, mutta yleisö varmaankin tykkäsi.

Nelivetoisten yleiskilpailun voitti luonnollisesti Jukka Tenho, toinen oli Lasse Hiihtola ja kolmas Antti Pakalen.

Kaisa Sistoselle Mikael Sundström -palkinto

Nurmijärven rallisprintissä koettiin myös koskettava hetki, kun naisten luokan voittaneelle Kaisa Sistoselle ojennettiin myös Mikael Sundström -palkinto. Urallaan viisi rallin Suomen mestaruutta voittanut ”Mikko” Sundström edusti 1980 -luvun huippuvuosiensa aikana Nurmijärven Urheiluautoilijoita. Vuonna 2001 sairauskohtaukseen menehtyneen Sundströmin tytär Micaela päätti lahjoittaa Nurmijärven Urheiluautoilijoille kiertopalkinnon, joka annetaan NuUA:n järjestämän rallisprintin tsempparille.

Palkintona on Mikael Sundströmin vuoden 1986 Pohjola -rallin voittopokaali. Sundström voitti syksyllä 1986 SM -sarjan osakilpailuna olleen Pohjola -rallin yleiskilpailun etuvetoisella Fiat Uno Turbolla nelivetoisten kilpa-autojen nenän edestä.

– Taannoin syntyi idea lahjoittaa yksi pokaali Nurmijärven Urheiluautoilijoille palkinnoksi. Keskustelin äitini kanssa ja hän kertoi, miten isäni oli aina tyytyväinen Nurmijärven Urheiluautoilijoiden toimintaa, isäni koki seuran olleen aina rehti ja kannustava häntä kohtaan, kertoo tytär Micaela Sundström.

– Palkinto on tarkoitettu Nurmijärven Urheiluautoilijoiden kilpailussa hienosti tsempanneelle kilpailijalle, hän jatkaa.

Micaela Sundström valitsi historian ensimmäiseksi Mikael Sundström -palkinnon saajaksi Kaisa Sistosen.

Tunnelatausta palkinnon antamiseen toi myös tieto siitä, että kilpailupäivä, syyskuun 10. päivä, oli vuonna 1957 syntyneen erinomaisen kilpa-autoilijan ja taitavan ralliautojen rakentajan, Mikael ”Mikko” Sundströmin syntymäpäivä.

Täydelliset tulokset: www.oopsware.org

Teksti ja kuva: Eero Wihuri

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallisprint