Rallisprint 07.07.2019

Jukka Olkoniemi rikkoi Happy Beachin rataennätyksen ja Jussi Kokkonen syrjäytti Leif Tuomelan sarjajohdosta Japan Motors Cupissa

Jukka Olkoniemi oli huimassa iskussa Vaalassa. Kuva: Jani Kekoni

Heinäkuun ensimmäisenä lauantaina Vaalan Säräisniemen Happy Beachin alue keräsi yhteensä 151 kilpailijaa mittamaan paremmuuttaan upeissa maisemissa ajetulle 3,3 kilometrin mittaiselle ja perinteikkäälle katuradalle.

Kilpailussa nähtiin muun muassa miten Jukka Olkoniemi teki vakuuttavan rataennätyksen rallisprint -viritteisellä ns. seuraavan sukupolven Skoda Fabia R5 -autollaan, kuinka Jussi Kokkonen oli jälleen kaksivetoisten nopein ja otti komentoonsa sarjajohtajan roolin sekä kuinka Jarmo Heikkinen dramaattisesti kaatoi autonsa hetkellä, joka käytännössä syöksi hänet ulos mestaruustaistelusta.

Puolipilvisessä ja lievästi viileässä keskikesän kelissä ajetussa säässä, eli kaikille tasapuolisissa olosuhteissa, nähtiin jokaisessa luokassa kiivasta kilvanajoa aina molempien kierrosten lähdöstä maaliin, kun nelivetoisissa Olkoniemi väläytti uuden rallisprint -viritteisen Skoda Fabia R5 -autonsa kilpailukykyä ja oli lopulta huikeasti 0,13 sekuntia Skoda Octavia WRC-autolla kilpailussa ajanutta Juha Mäkelää nopeampi. Skoda-kaksikko jätti perinteikkäät asfalttisprintin kestomenestyjät täysin statistin rooleihin. Vastaavasti kaksivetoisissa Kokkoselle ei jälleen löytynyt vastusta, kun hän kiidätti BMW-kilpuriaan 1,64 sekuntia nopeammin kuin kukaan muu. Lisäksi kun Kokkonen käytti kilpailukauden toisen ns. jokerikortin ja nappasi jälleen täydet sarjapisteet, niin hän on tukevasti 24 pisteellä kiinni sarjan pääpalkinnosta eli Skoda Fabia henkilöautosta.

Promoottori Mika Myllylä piti jälleen näkemästään, eli runsaslukuisesta kilpailijamäärästä, Vaalan Happy Beachin upeasta kilpailupaikasta sekä ennen kaikkea erittäin tasokkaasta kilvanajosta, jossa lopputulokset eivät jättäneet seliteltävää.

– Tavoilleen uskollisesti kilpailun järjestäjä Rokuan Raketit järjesti jälleen CUP-vaatimustasomme mukaisen tapahtuman, jossa runsaslukuinen yleisö sai varmasti vastinetta pääsylipuilleen, kun menestystä janoavat kilpailijat tekivät kaikkensa paremmuutensa hyväkseen. Iso kiitos ja kumarrus Rokuan Raketeille, jonka Happy Beach asfalttisprintissä ehdottomasti haluaisimme ajaa CUP-kilpailua myös ensi vuonna, Myllylä kertoo.

– Olkoniemen nelivetoluokan 0,13 sekunnin voitto on ehdottomasti niitä hetkiä, mitkä pakottaa kanssakilpailijoita tekemään kehitystyötä autonsa tai ajotaitojensa eteen. Luulen, että sarjamme konkarikuljettajat saivat nyt kokonaan uuden haasteen ja siten on erittäin mielenkiintoista nähdä kuka nyt seuraavan kuuden viikon tauon aikana loihtii autonsa ja ralliranteensa sellaiseen iskuun, että Olkoniemen sarjamme Rovaniemen päätösosakilpailussa pystyy haastamaan. Vastaavasti kaksivetoisissa Leif Tuomelan alkukautena keräämät tuplapisteet riittivät Happy Beachille saakka, jossa kuitenkin Kokkonen niittasi tukevan 24 pisteen johtoaseman, kun ajamatta on siis kaksi osakilpailua eli yhteensä neljä lähtöä. Käytännössä Kokkoselle riittäisi perussuoritukset CUP-tittelin voittamiseksi, mutta koska moottoriurheilussa voi mitä tahansa sattua, niin odotellaan rauhassa elo-syyskuun vaihteen viimeisten osakilpailujen maalilipun heilahdusta, ennen kuin Skoda Fabia henkilöauton avaimia luovutellaan, Myllylä jatkaa.

Napapiirin Vauhtiajot eli ns. Yöttömän Yön rallisprintit ajetaan perjantaina 30. elokuuta klo 14 ja 31. päivä lauantaina klo 12, jonka jälkeen illalla Ravintola Three Elvesin katon alla palkitaan menestyjät ja juhlitaan voittajia seisovan pöydän ääressä. Rovaniemen Urheiluautoilijat suosittelee kilpailijoita varaamaan jo nyt majoituksen esim. Santa Claus Holiday Village mökkikylästä, jossa pystyy huoltamaan kilpa-ajoneuvoa oman mökin pihalla. Lisäksi palkintotilaisuuden illalliskortit kannattaa hankkia etukäteen majoitusvarauksen yhteydessä.

Teksti: Japan Motors Cup tiedotus, Jani Kekoni

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallisprint