Ralli 01.03.2016

Jukka Korhonen palasi voittokantaan Ford Motorcraft FST -rallisarjassa

Kuva: Taneli Niinimäki

Ford Motorcraft Fiesta Sport Trophy -sarjan toinen osakilpailu ajettiin Mikkelin Vaakuna-rallin vaativilla teillä. Näissä olosuhteissa ja nopeilla teillä kokemus oli valttia. Niinpä kaksi entistä FST-sarjan mestaria Samuli Vuorisalo ja Jukka Korhonen olivat tämän luokan kilpailun pääosissa.

Kaudella 2013 merkkisarjan voittanut Vuorisalo aloitti parhaiten ja oli SM-sarjan puolellakin mainiosti toisena avauspäivän erikoiskokeiden jälkeen.

Viisi vuotta sitten FST-sarjavoiton ajanut Korhonen oli alussa vain muutaman sekunnin päässä ja hän nousi luokan johtopaikalle ennen rallin puoliväliä.

– Minulla oli takana lähes kahden vuoden kilpailutauko, vaikka ajotreeniä ja -koulutusta onkin kertynyt. Rytmini kohentui kisan edetessä ja olen tyytyväinen saavutettuun vauhtiin ja toiseen sijaan SM-sarjan puolella. Vielä on silti matkaa tasolle, jolla parhaimmillani olen ollut, Korhonen raportoi.

Vuorisalo putosi lopussa Ford Motorcraft FST-luokassa kolmanneksi, kun lumipenkassa käynti maksoi yli minuutin. Niinpä sarjatulokas Henrik Pietarinen nousi reilun viiden sekunnin turvin edelle. Pietarinen kipusi myös sarjapisteissä toiselle sijalle.

Mikkelin osakilpailussa neljänneksi ajoi Miika Hokkanen, joka säilytti sarjajohtonsa harmillisesta hidasteesta ja ongelmasta huolimatta.

– Toinen Fiesta-kuski Ville-Markus Marttinen oli ajanut kapeassa kohdassa ulos ja auto tukki tien. Menetin siinä tilanteessa lähes kolme minuuttia ja samalla tärkeitä sijoituksia, Hokkanen kertasi.

Myös viidenneksi sijoittunut Tommi Hatakka kärsi kyseisestä sumasta ja menetti parisen minuuttia. Muista luokan kilpailijoista mainittakoon kuudenneksi ehtinyt Jani Luhtaniemi, joka ajoi ensimmäistä SM-tason kilpailuaan.

Jonna Olkoniemi suoriutui myös hyvin poikien joukossa ja ajoi sijalle yhdeksän. Kahden osakilpailun jälkeen neito on pistetaulukossa jaetulla seitsemännellä sijalla.

Ford Motorcraft FST:n pistetilanne 2/6 osakilpailua:

1. Miika Hokkanen 23
2. Henrik Pietarinen 20
3. Tommi Hatakka 16
4. Jukka Korhonen 15
5. Niko Mäkinen 13
6. Samuli Vuorisalo 10
7. Jonna Olkoniemi 6
8. Tapio Suominen 6
9. Markus Manninen 5
10. Jani Luhtaniemi 5
11. Janne Tapio 5
12. Teemu Kiiski 4
13. Patric Öhman 3

Teksti: Jarno Saari

Uusimmat

Lisää aiheesta