Ralli 15.03.2016

Jukka Korhonen oli Fordilla nopein kaksivetoinen Tahko-rallissa

Ford Motorcraft Fiesta Sport Trophy -sarjan kärkikuljettajat menestyivät loistavasti SM-osakilpailun puolella, kun talvikausi ajettiin päätökseen viime viikonvaihteena Nilsiän Tahkovuorella.

Tahko SM-ralli oli kotikilpailu Jukka Korhoselle, joka ajoi jälleen hyvin ja nappasi toisen peräkkäisen ykkössijan Ford Motorcraft FST -sarjassa. Sen lisäksi hän saavutti arvokkaan voiton myös SM-sarjan suosituimmasta kilpaluokasta eli SM3-luokasta.

– Monen vuoden jälkeen Nilsiässä ajettiin kotimaisen arvosarjan SM-osakilpailu. Minulle luonnollisena tavoitteena oli pärjätä kotimaisemissa mahdollisimman hyvin. Alussa en ottanut riskejä, mutta toisena päivänä olin nopein kaksivetoisten luokkien kuljettaja. Auto ja renkaat toimivat moitteitta, joten oli hieno päättää talvikausi voitokkaasti, Korhonen iloitsi.

Ford Motorcraft FST:n toisesta sijasta käytiin kova vääntö useamman kuskin välillä. Lopussa vahvin tuosta ryhmästä oli Tommi Hatakka, joka ajoi talven parhaan rallinsa. Merkkiluokan toisen sijan lisäksi Hatakka sijoittui neljänneksi SM-sarjan puolella.

Niko Mäkinen kiristi vauhtiaan lopussa ja sijoittui Ford Fiesta -kuljettajien joukossa kolmanneksi ja SM-sarjassa viidenneksi. Miika Hokkanen teki lopussa pari ajovirhettä ja se laski nuorukaisen osakkeita pari sijaa. Neljäskin sija riitti varmistamaan sen, että hän jatkaa niukasti FST-sarjan pistejohdossa.

Tiimienvälisessä SM-sarjassa Ford Motorcraft on talvikauden jälkeen viidentenä ja hyvin mukana kamppailemassa SM-mitaleista.

 

Ford Motorcraft FST:n pistetilanne 3/6 osakilpailua:

 1. Miika Hokkanen 31
 2. Jukka Korhonen 30
 3. Tommi Hatakka 28
 4. Niko Mäkinen 23
 5. Henrik Pietarinen 20
 6. Samuli Vuorisalo 10
 7. Teemu Kiiski 9
 8. Jonna Olkoniemi 6
 9. Tapio Suominen 6
 10. Ville-Markus Marttinen 6
 11. Markus Manninen 5
 12. Jani Luhtaniemi 5
 13. Janne Tapio 5
 14. Patric Öhman 3

Teksti: Jarno Saari
Kuva: Taneli Niinimäki

Uusimmat

Lisää aiheesta