Ralli 21.05.2017

Jukka Kasi kuudes kesäkauden SM-avauksessa

Jukka Kasi. Kuva: Taneli Niinimäki

Jukka Kasin ja kartanlukijansa Henri Anian ralliviikko huipentui lauantaina Riihimäen seudulla ajettuun kesäkauden SM-avaukseen. Pari ajoi maltilla maaliin ja tuloksena on kovatasoisen SM1-luokan kuudes tila.

– Lopputulos on parempi, mitä lähdin hakemaan, Kasi kommentoi tulosta.

Eroa kärkeen tuli minuutti ja 34 sekuntia.

– Ero kärkeen oli aika lähellä sitä, mitä, laskin etukäteen Kasi mietti.

Kasin ja Anian neljän päivän ralliurakka alkoi keskiviikkona testeissä Ylistarossa, jossa ajettiin ensimetrit Skodalla. Torstaina jatkettiin heti seuraavalla testillä Saukkolan EK:lla Lopella. Kiitos PrintSport Racingin ammattitaitoisen henkilökunnan, kuljettajat saivat uudesta Skoda Fabia R5-autosta tarvittavan perehdytyksen sisäänajoon.

– Neljän päivän aikana tuli aika monta uutta asiaa, mitä kuljettajien on tiedettävä. Uuden oppimisestahan tässä on kyse, Kasi toteaa.

Kasi ja Ania ajoivat SM1-luokassa parhaimmillan sijalla viisi erikoiskokeella kuusi.

– Myös seitsemäs erikoiskoe meni paremmin, kuin muut EK:t. Viimeisellä erikoiskokeella oli lopussa myös asfalttia ja se ajettiin todella maltilla uudella autolla. Kilpailun aikana sain ajamiseen itseluottamusta ajettujen kilometrien myötä, Kasi miettii.

– Sain paljon infoa tietokonekäyrin kautta omasta ajamisesta. Tiedän, mihin asioihin pitää paneutua ennen seuraavaa kilpailua, Kasi listaa.

Seuraava osakilpailu ajetaan 10.6. Kouvolassa.

Teksti: Vesa Rauhala

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli