Ralli 01.03.2020

Jukka Kasi kuudes Itärallissa – Samalla sijalla kevättauolle SM1-luokassa

Jukka Kasi oli tyytyväinen menoonsa Joensuussa. Kuva: Printsport Racing, Rally Team Kasing.

Kauden kolmas rallin SM-osakilpailu ajettiin Joensuussa hienoilla ja vauhdikkailla teillä lauantaina. Jukka Kasi kartturinaan Henri Ania ajoi talvikauden päätöskilpailussa talvikauden parhaaseensa, sijoitus oli SM1-luokan kuudes.

Vauhtia, mutkaa ja ylityksiä riitti jälleen Itä-Suomen maisemissa. Tänä vuonna Itärallin reitti oli lähes viime vuoden toisinto, sisältäen viisi erikoiskoetta yhteispituudeltaan 100 kilometriä.

Perjantain nuotituspäivä aukeni hienossa keväisessäkin pakkassäässä. Viime viikkojen lämmintä säätä seurannut pakkanen oli kovettanut tiet koviksi, mutta myös hyväpintaisiksi. Luvassa oli talviralli vähäisestä lumesta huolimatta.

Itäralli starttasi lauantaiaamusta hyvissä olosuhteissa ajetuilla kahdella erikoiskokeella yhteismitaltaan 26 kilometriä. Pari Kasi-Ania ajoi avauspätkät ongelmitta, joskin aamun avauksessa oli aamukankeutta. Kasi saapui päivän ensimmäiseen huoltoon SM1-luokan sijalla 11.

– Ajettiin avaus-EK aivan liian varovasti. Nuotituksessa avauspätkä tuntui erityisen sorapintaiselta alussa, ja ei oikein ollut etukäteen tuntumaa pidosta. Pätkä oli myös nopea, keskinopeus yli 130 km/h, joten ei siinä seniorikuski heti herännyt nuorempien kovaan aamunavaukseen. Tukkapöllöä tästä saa huolto antaa kuskille, Kasi hymyili summatessaan aamun avausta huollossa.

Huollon jälkeen vuorossa oli päivän pisin erikoiskoe, 33-kilometrinen Riutta. Erikoiskoe sisälsi erityyppistä tiestöä isosta valtiontiestä aina pienempään yksityistiehen. Oltiin iltapäivässä, aurinko paistoi, ja Kasin vauhtikin alkoi parantua aamun avauksen jälkeen, tuloksena oli luokan kahdeksas sija, mikä nosti parin Kasi-Ania nyt SM1-luokassa sijalle 8.

– Yritettiin oikeasti nostaa vauhtia aamusta. Se onnistui ilman virheitä, oli hyvä fiilinki pätkän maalissa. Jukka sanoi heti pätkän maalissa, että tästä nyt pitää vielä vähän kiristää, muuten ei sijoitukset parane, Ania kommentoi parin tuntoja kolmospätkän jälkeen saavuttuaan päivän toiseen huoltoon.

Päivän päättivät kaksi Itä-Suomen kuuluisaa erikoiskoetta, Oskola 27 kilometriä ja Palo 12 kilometriä, jotka ajettiin myös viime vuonna SM Itärallissa.

– Huolto on tehnyt jälleen loistavaa työtä. Lisämausteen huoltotiimiimme tekemiseen tänään toi yksi Suomen tämän hetken nopeimmista R5-kuljettajista, jonka neuvot varmasti lisäsivät ajonälkääni päivän päättäville kahdelle EK:lle, Kasi availi lähtökohtiaan lopuille rallin 40 EK-kilometrille.

Kaksi viimeistä EK:ta oli sitten sitä menoa, mitä parhaimmillaan Kasin ajon pitää olla.

– Ehdottomasti sytyttiin rallin päättävillä erikoiskokeilla, ja ralli jäi ikään kuin kesken, kun menovaihde alkoi löytyä.

Kasi kellotti molemmille erikoiskokeille SM1-luokan seitsemänneksi nopeimman ajan, ja pari Kasi-Ania päätti rallin talvikauden parhaaseen tulokseensa ollen Itärallin kuudes kovassa SM1-luokassa. Kasi siirtyy SM-sarjassa kevättauolle kuudennella sijalla luokassaan.

Jukka Kasi ja Henri Ania huollossa. Kuva: Printsport Racing, Rally Team Kasing.

Tulokset:
POS 1-Ohjaaja/Driver Aika/Time ERO 1. / Diff 1st

1. Emil Lindholm 46:41,0
2. Teemu Asunmaa 46:47,7 6,7
3. Juha Salo 47:23,9 42,9
4. Esa Ruotsalainen 48:27,6 1:46,6
5. Juuso Metsälä 48:56,7 2:15,7
6. Jukka Kasi 50:13,4 3:32,4
7. Ville Pynnönen 50:20,1 3:39,1
8. Toomas Heikkinen 51:04,9 4:23,9
9. Toni Lauronen 51:10,3 4:29,3
10. Kari Hämäläinen 53:05,9 6:24,9

Seuraava rallin SM-sarjan osakilpailu ajetaan Kouvolassa kesäkuun puolivälissä.

Teksti: Tiedotus, Rally Team Kasing.

Uusimmat

Lisää aiheesta