Karting 24.09.2017

Juho Valtanen pisti Räikköstä ja Bottasta paremmaksi: “Tuntuu aivan sairaan hyvältä”

Juho Valtanen on tuore kartingin MM-mitalisti! Kuva: juhovaltanen.com

Suomalaiskuljettaja Juho Valtanen on voittanut kartingin MM-pronssia. Ulvilalainen 21-vuotias Valtanen kilpaili viikonloppuna lajin MM-kisoissa Englannissa.

Viiden ajetun alkuerän jälkeen Valtasen tulos oikeutti finaalin kolmanteen lähtöruutuun ja finaalilähdön hurja taistelu toi Suomeen lopulta historian viidennen kartingin MM-podiumsijoituksen.

– Tuntuu aivan sairaan hyvältä. Voittoa toki lähdettiin hakemaan, mutta tämä oli nyt maksimisuoritus. Kaikki onnistui hienosti ja vauhti oli hyvä, Valtanen kommentoi tuoreeltaan.

Saavutus on merkittävä asia, sillä parempaan on pystynyt ainoastaan Aaro Vainio MM-hopeallaan vuonna 2009. MM-pronssia on aikaisemmin tuonut Suomeen Risto Virtanen (1993), Kimmo Liimatainen (1995) sekä Heikki Kovalainen (2000).

– Tosi kova on työ tehty tämän eteen. Itse olen urheillut paljon ja tehnyt fyysistä treeniä. Pääkoppa pitää myös olla hyvässä kunnossa, kaikki pitää olla.

Tulevaisuuden suunnitelmista nuorukainen oli vielä vaitonainen.

– Jatkosta on tässä vaiheessa paha sanoa mitään, mutta kyllä tämä saavutus auttaa varmasti paljon tulevaisuudessa, toteaa Valtanen.

– Suuret kiitokset Kohtala Sports -tiimille upeasta työstä sekä perheelle ja sponsoreille kaikesta tuesta. Ilman heitä tämä ei olisi ollut mahdollista.

Paavo Tonteri uusi neljännen sijansa

Myös kilpailun toinen suomalaiskuski Paavo Tonteri oli erittäin hyvässä vauhdissa ja siitä tuloksena komea neljäs sija. 17-vuotiaan Tonterin saavutus on historiallinen, sillä hän on ensimmäinen suomalainen, joka on peräkkäisinä vuosina ajanut kartingin MM-kilpailuissa neljänneksi.

Teksti: Moottoriurheilu.tv / Taneli Niinimäki

Uusimmat

Lisää aiheesta

Karting