Road Racing 16.07.2019

Juho Kantolalle särö voittojen sarjaan Pärnussa

FIN Supersport 300 -luokan sunnuntain kärkikolmikko. Kuva: Rockmotorsport KTM tiedotus

Klaukkalalainen 14-vuotias Juho Kantola jatkoi road racing -kisakauttaan viikonloppuna Viron upealla Pärnun Auto24Ring -radalla. SM-kauden kolmas kisaviikonloppu ajettiin vahvasti vaihtelevissa olosuhteissa, mikä tuotti tiimille hieman tuskaa. Kantola osallistui FIN Supersport 300 -luokkaan KTM RC390R -pyörällä.

Viikonloppu aloitettiin jo torstaina ja perjantaina vapailla harjoituksilla. Pyörän kytkin aiheutti tiimille hieman harmaita hiuksia, mutta muuten ajo sujui kohtuullisesti ja harjoituksien nopeimmat kierrosajat kirjattiin Kantolan nimiin.

Lauantaina aamupäivästä oli vuorossa aika-ajot, veto jäi vähän piippuun ja Kantola oli toiseksi nopein hienosti ajaneen Rasmus Nurmen jälkeen. Niko Lehtiranta oli kolmas.

Lauantain kisaan lähdettiin taas hakemaan voittoa, mutta sää muuttui ennen lähtöä ja tiedossa oli sadekisa. Tiimi tiesi, että sade ei ole tällä kaudella oikein Kantolalle maistunut, joten kisaan lähdettiin vahvalla taistelumielellä ja asenteella, että nyt tilanne muuttuu. Heti alkuun kävi selväksi, että Lehtiranta on ihan omaa luokkaansa sateella ja hän karkasi. Kantola paransi vauhtiaan koko kisan läpi ja viimeisellä kierroksella oli vielä ohut mahdollisuus haastaa Nurmi. Siinä ei kuitenkaan onnistuttu ja tuloksena kauden ensimmäinen “tappio”, kun Kantola sijoittui vasta kolmanneksi. Hymyä aiheutti kuitenkin se, että vauhti parani läpi kisan ja lopussa Kantola kirjasi itselleen toiseksi nopeimman kierrosajan, mikä toi sunnuntain kisaan samaisen lähtöruudun.

Sunnuntaina ei ajettu poikkeuksellisesti aamun lämmittelyä olleenkaan. Kisalähtöön startattiin suoraan, mutta onneksi kuivalla kelillä. Kantola otti tutusti loistavan lähdön ja karkasi kärkeen. Puolessa välin kisaa hän puristi kolme loistavaa kierrosaikaa perätysten ja kisa oli ratkennut. Kaksi kierrosta ennen kisan loppua alkoi satamaan vettä reilusti ja Kantola käytti johtavan kuljettajan oikeutta ja ilmoitti kädellään, että nyt on syytä kisa keskeyttää. Näin tapahtui ja Kantola otti ansaitun voiton ennen Nurmea ja Lehtirantaa.

Pisteet viikonlopulta jakautui loppujen lopuksi tasaisesti, ja näin ollen Kantola pitää edelleen tukevan 28 pisteen johtonsa sarjassa. Seuraavaksi taistellaan sijoituksista 27-28. heinäkuuta Alastaron radalla. Vaikka kyseinen rata on Kantolalle aina ollut vaikea, niin voittoja lähdetään sieltäkin hakemaan.

Iso kiitos vieraileville mekaanikoille Jesselle ja Ripalle hienosta viikonlopusta.

Teksti: Rockmotorsport KTM tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing