Ralli 10.03.2017

Juho Hänninen johtaa ensimmäistä kertaa urallaan MM-rallia

Juho Hänninen (oik) ja Kaj Lindström. Kuva: Toyota Gazoo Racing

Rallin MM-sarjan kauden kolmas osakilpailu täräytettiin käyntiin eilen Meksikosta. Ensimmäisen kisapäivän jälkeen Toyota GAZOO Racing WRC:n Juho Hänninen pitää johtoasemaa.

Torstai-iltana Meksikon pääkaupungista Mexico Citysta startannut rallin MM-sarjan kauden kolmas osakilpailu sujuu suomalaiskuskin tahdissa. Toyota GAZOO Racing WRC:n Juho Hänninen nappasi elämänsä ensimmäisen ykköspaikan MM-kilpailusta ja johtaa rallia nyt kahden lyhyen katuerikoiskokeen jälkeen.

– Minulla ei ollut mitään ongelmia, pätkällä oli enemmän pitoa kuin luulin, mikä oli yllättävää sateen jälkeen. On hienoa johtaa MM-rallia ensimmäistä kertaa urallani, mutta tämä oli lähinnä hauskaa. Me keskityimme selvittämään pätkän ilman virheitä ja auto tuntui tosi hyvältä ja helpolta ajaa. Huomenna varsinainen haaste alkaa, mutta meillä ei ole niin aikaista herätystä, joten epäilen, että heräämme pirteinä ja valmiina toimintaan! Iso kiitos tiimille, että he saivat tehtyä näin hyvän auton tähän ralliin. Nyt meidän pitää pitää tämä luotettava tuntuma huomisen pätkille, Hänninen fiilisteli torstai-iltana.

Kahden EK:n jälkeen MM-rallia johtava, Hännisen tallikaveri Jari-Matti Latvala on kahdeksantena. Hän joutui starttaamaan supererikoiskokeelle ensimmäisenä sateiden jälkeen.

– Tiesimme, että meidän pitää ottaa varoivaisesti super special –pätkän, koska meillä oli vain hävittävää, eikä paljonkaan voitettavaa. Mutta pääasia tänä iltana oli saada hyvä show aikaiseksi suuren yleisön edessä ja olen iloinen, että pystyimme siihen. Ensimmäisellä ajokerralla pätkä oli paljon liukkaampi kuin toisella. On ollut pitkä päivä, mutta nyt voimme aloittaa rallin ajamisen tosissaan, Latvala tuumasi.

Ralli jatkuu tänään perjantaina kello 19.30 Suomen aikaa.

Tilanne torstain jälkeen

1 Juho Hänninen/Kaj Lindström (Toyota Yaris WRC) 3m37.2s

2 Ott Tanak/Martin Jarveoja (Ford Fiesta WRC) +1.6s

3 Kris Meeke/Paul Nagle (Citroen C3 WRC) +1.6s

4 Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC) +2.6s

5 Hayden Paddon/John Kennard (Hyundai i20 Coupe WRC) +3.2s

6 Sébastien Ogier/Julien Ingrassia (Ford Fiesta WRC) +4.0s

7 Dani Sordo/Marc Marti (Hyundai i20 Coupe WRC) +6.0s

8 Jari-Matti Latvala/Miika Anttila (Toyota Yaris WRC) +6.2s

9 Pontus Tidemand/Jonas Andersson (Skoda Fabia R5) +6.7s

10 Lorenzo Bertelli/Simone Scattolin (Ford Fiesta WRC) +10.3s


Viimeisimmät tulokset: www.wrc.com 

Teksti: Toyota GAZOO Racing Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli