Ralli 12.03.2016

Juha Salon johdolla kesäkauteen

Juha Salo pääsi SM-pisteille epäonnesta huolimatta. Kuva: Taneli Niinimäki

Rallin SM-sarjan talvikausi päättyi Kuopion Tahkovuoressa Norjan Ole Veibyn voittoon. Peugeotin Juha Salo ja Marko Salminen ajoivat aamun ensimmäisellä erikoiskokeella ulos, mutta taistelivat itsensä vielä SM-pisteille. Ulkoilustaan huolimatta Salo ja Salminen jatkavat kautta SM1-luokan selkeässä pistejohdossa.

– Yksi jarrutus vähän leveäksi, auto ojaan ja kisa rallin voitosta oli osaltamme siinä. Ei tule heti mieleen, koska viimeksi olen aikaa ojassa viettänyt. Auto jäi turhankin tukevasti lumipenkan päälle pohjastaan kiinni. Yleisöäkin oli paikalla ihan hyvin, mutta auton saaminen takaisin tielle vei yli viisi minuuttia ja kisamme oli siinä.

– Mitätön virhe, josta maksoimme kalliin hinnan. Kun mutkasta oli vielä lumivalli pois niin auto putosi suoraa ojaan ja se jäi siihen jumiin, harmistunut Salo kertasi aamun ensimmäisen  erikoiskokeen tapahtumaa.

Salo ja Salminen päättivät kuitenkin jatkaa rallia ja se kannatti. Kahdelle viimeiselle erikoiskokeelle ajetut kilpailun pohja-ajat nostivat kaksikon SM-pisteille.

– Onneksi pääsimme jatkamaan matkaa ja saimme kolme pistettä täältä mukaamme. Ne voivat olla loppukaudesta tärkeitä, sillä tietojemme mukaan voittoon ajanut Norjan Ole Veiby ajaa koko SM-sarjan, joten hän on myös päävastustajamme sarjassa, Salo muistutti.

Plusasteiden ja kevätauringon sulattamat tienpinnat olivat nelivetokuljettajille haasteellisia. Salo starttasi reitille ensimmäisenä nelivetoautokuntana lähtönumerolla 39.

– Ajo-olosuhteet olivat vaikeat ja lähtöpaikkamme oli jo turhankin haastava paikka ajaa. Tiet olivat etuvetoautojen jälkeen ihan pöperöä ja autoja oli edessä poikittain. En oikein jaksa ymmärtää, että lajimme pääsarjassa rallia harjoittelevien pitää päästä ajamaan letkan keulilla. Kyllä he voivat treenata ajamista isommallakin lähtönumerolla, Salo kritisoi.

Salo sanoo, että yhdestä epäonnistumisesta huolimatta hän starttaa kesäkauteen luottavaisena.

– SM-johto säilyi ja autoomme on tulossa uusia luokitusosia, joiden avulla vauhtia on luvassa lisää. Se, että ehtivätkö osat ensimmäiseen SM-osakilpailuun mennessä, ei ole vielä varmaa.

Rallin SM-sarja jatkuu kesäkuun 11. päivä Sastamalassa ja Huittisissa ajettavalla Enset Oy SM-rallilla.

Lopputulokset, SM Tahko-ralli, Kuopio:
1. Ole Veiby (N) – Stig Skaermoen (N) Skoda 59:10,7
2. Teemu Asunmaa – Jonne Halttunen Subaru + 33,3
3. Ari Vihavainen – Jani Vainikka Mitsubishi + 50,1
….
24. Juha Salo –Marko Salminen Peugeot + 5:46,2

 

Uusimmat

Lisää aiheesta