Ralli 01.09.2019

Juha Salo voittoon ja SM1-pistejohtoon Laitilassa – Lindholmin rallille dramaattinen päätös

Juha Salo ajoi voittoon Laitilassa. Kuva: AKK / Taneli Niinimäki

Laitilassa käyty Ralli SM -sarjan kauden kuudes ja toiseksi viimeinen osakilpailu on saatu päätökseen. Emil Lindholmin dramaattinen ulosajo nosti Juha Salon sekä yleiskilpailun että SM1-luokan johtoon ja lopulta kilpailun voittoon. Toiseksi ajoi Jari Ketomaa ja kolmanneksi Kristian Kiviniemi.

SM Oili Jalonen Rallissa Laitilassa jännitys tiivistyi loppua kohden. Alku lupasi Emil Lindholmille ja kartanlukija Mikael Korhoselle voittoa ja tärkeitä pisteitä, mutta seitsemännellä erikoiskokeella kuljettajakaksikko ajoi pahasti ulos ja kisa keskeytyi. Juha Salo iski piikki paikalle, Ketomaan ja Kiviniemen seuratessa perässä. Ketomaa pääsi lopulta vain 3,1 sekunnin päähän Salosta.

– Tää oli tavallaan sitä mitä lähdettiin hakemaan. Emilin lopun virheen jälkeen kisa toki latistui. Lisäksi Jari tuli vielä kohtuu lähelle, kun ajettiin se niin kuin ”terveisiä” lävitse, koska tiedettiin että se vauhti riittää. Päivä oli hyvä eikä isoja virheitä ja kaikki pelasi aivan loistavasti. Oli nautinto ajaa, Salo summaa.

SM2-luokassa Ville Hautamäen nelikko istui kuljettajan käteen kuin valettu ja vauhtia riitti karistamaan toiseksi jätetyn, luokan pistejohtaja Esa Ruotsalaisen lähes minuutin päähän. Kaikesta huolimatta Ruotsalainen säilytti vankan pistejohtonsa. Kolmanneksi ajoi Jaakko Lavio, jolla taukoa nuottirallista oli ennättänyt tulemaan jo vuosi.

– Tänään oli hyvä päivä, eikä yhtään mitään ongelmia. Nuotti tuli kuin apteekin hyllyltä ja huolto pelasi. Tää on hyvä näin! Hautamäki toteaa tyytyväisenä.

SM3-luokassa taisteltiin toden teolla – Koski-Lammi sai vihdoin haluamansa

Valtaosa rallin erikoiskokeista oli tekniikan puolesta Heikki Koski-Lammille haasteellisia, mutta hän taisteli itsensä vaikeuksista huolimatta voittoon. Toiseksi jälleen kerran ajoi Henri Hokkala, joka pääsi yhdeksän sekunnin päähän Koski-Lammista. Kolmannelle sijalle ajoi Flying Finn Future Star 2019 Sami Pajari, joka pitää nyt pistejohtoa luokassa.

– Kyllä tätä voittoa on yritetty monta vuotta, mutta nyt se tuli oikein ongelmien kautta, joten se tuntu vieläkin paremmalta. Tultiin niin riskillä, että oli pari kertaa aivan herran hallussa, Koski-Lammi kertoo enemmän kuin tyytyväisenä.

SM4-luokassa Jesse Turunen otti suvereenin, yli kahden minuutin voiton Honda Civicillään. Toiseksi ajoi Sami Korvola ja kolmanneksi Jani Seppälä.

Ralli SM -sarjan seuraava osakilpailu ajetaan 27.-28. syyskuuta Salon ja Turun seudulla. Kilpailu on sarjan viimeinen osakilpailu, jonka jälkeen luokkien kaikki Suomen mestarit ja syksyn Flying Finn Future Star -kilpailun finalistit ovat selvillä.

Teksti: Ralli SM tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli