Ralli 28.08.2018

Juha Salo valmiina Sastamalan haasteisiin “Edessä koko kesäkauden mielenkiintoisin reitti”

Juha Salo odottaa Sastamalan SM-rallista hyvin mielenkiintoista. Kuva: Taneli Niinimäki

Hannu´s Rally Teamin Juha Salon ja Topi Luhtisen kesätauko venähti tänä vuonna totuttua pidemmäksi. Kaksikkoa ei tällä kertaa nähty Suomen MM-rallissa, mutta täysin ajamatta rallin kymmenkertainen Suomen mestari ei kuitenkaan hellekesää viettänyt. Ajokilometrejä syntyi muun muassa kesällä järjestytyissä asiakastilaisuuksissa.

Näistä Salon mieleen jäi erityisesti Peugeotin ja Citroënin maahantuojan Auto-Bon Oy:n asiakastilaisuus, jossa Salon kyyditettävänä oli joukko naisvaikuttajia ja -toimittajia. Heistä toimittajaksi kouluttautuva hallitseva Miss Suomi Michaela Söderholm osoittautui innokkaaksi autonaiseksi. Kyydityksen jälkeen Söderholm halusi myös itse ajaa ralliautoa, ja sehän onnistui, kun Salo siirtyi kuljettajan paikalta nuoren naisen kartanlukijaksi.

– Michaela ajoi asiakasautoani ja hyvin se sujui. Ajoimme Rantapirtin rallirataa ja olin yllättänyt kokemastani. Totesinkin hänelle, että ”kaikesta näkee, että olet ajanut autoja ennenkin, koska ote ajamiseen oli koko ajan varma”. Lähes jokainen ensi kertaa ralliautoa ajava sammuttaa auton heti liikkeelle lähdettäessä, mutta Michaelalta lähtökin sujui mallikkaasti.

Kauden toiseksi viimeiseen SM-ralliin Sastamalaan Salo lähtee luottavaisena. Taustalla on edellisestä SM-osakilpailusta Seinäjoelta ehjä virheetön suoritus. Viides sija ei tietysti Saloa tyydytä, ja sitä hän lähtee Enset SM-rallissa kohentamaan. Kaksi vuotta sitten Salo ajoi Sastamalassa toiseksi.

– Edessä on ehkäpä sarjan haastavimmat tiet. Sastamalan eteläpuolella on enemmän tasaista, sellaista Turun ja Seinäjoen SM-rallien tapaista tiestöä, kun taas kaupungin pohjoispuolella tiet olivat kovavauhtisia ja huomattavasti enemmän teknisempiä ajaa.

– Toissa vuonna reitillä oli ainoastaan kertaalleen ajettavia erikoiskokeita. Kuullun perusteella tänä vuonna pari erikoiskoetta ajetaan kahdesti, ja se on hyvä asia. Muutoksen ansiosta nuotitukseen ei kulu liian pitkää päivää. Haastavat ja hienot tiet odottavat meitä. Veikkaan, että edessä on koko kesäkauden mielenkiintoisin reitti, Salo summaa.

Salo sanoo, että tilanne SM-sarjan yhteispisteissä on mikä on ja sitä Salo ja hänen kartanlukijansa Topi Luhtinen lähtevät Sastamalassa kohentamaan.

– Taistelemme loppuun asti ja teemme parhaamme, minkä olemme tähänkin asti tehneet. Uskon, että alueen tiet sopivat Peugeotille paremmin kuin kahdessa edellisessä SM-rallissa. Toivotaan myös, että kesän lämpöä riittäisi vielä syyskuun alkuun, sillä lämmin sää rallin aikana ei olisi meille pahitteeksi. Sastamalassa hyökätään entistä kovempaa, Salo lupaa.

Enset SM-ralli käynnistyy lauantaina syyskuun 1. päivä kello 10.01 Huittisten ABC:lta. Rallin maaliin kilpailijat saapuvat kahdeksan erikoiskokeen ja 110,08 EK-kilometrin jälkeen lauantai-iltana noin klo 18:30. Maali sijaitsee Sastamalassa Hopun alueelle, jossa ajetaan myös kilpailun päättävä yleisöerikoiskoe (5,17 km).

SM-pistetilanne: SM1; 5/7 osakilpailua:
1. Eerik Pietarinen 117
2. Teemu Asunmaa 73
3. Emil Lindholm 59
4. Marko Mänty 53
5. Nikolai Gryazin (LAT) 42
6. Juha Salo 36

Teksti: Marko Mäkinen / Juha Salon Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli