Ralli 17.01.2020

Juha Salo SM1-luokan voittotaistelussa yötauolle Rovaniemellä

Juha Salo harmitteli lumipölyä, mutta on valmiina iskemään voittotaistossa. Kuva: Merita Mäkinen.

Rallin kymmenkertainen Suomen mestari ja Arctic Lapland -rallin kuusinkertainen voittaja Juha Salo sekä Pasi Kilpeläinen ajavat SM Arctic Lapland -rallin avauspäivän jälkeen SM1-luokassa kolmantena. Skoda-kaksikon ero luokan kärjessä ajavaan Emil Lindholmiin on 7,8 sekuntia ja kakkosena ajavaan Teemu Asunmaahan ainoastaan 0,6 sekuntia.

Rallin avauspäivä perjantai sujui Arctic Lapland -rallin kuusinkertaiselta voittajalta Juha Salolta ilman suurempia virheitä. Menoa haittasi ainoastaan yön pimeydessä edellä ajaneen autokunnan aikaansaama lumipöly, mikä ei ehtinyt lähtövälin puitteissa laskeutua takaisin tien pinnalle.

– Ei ihan mennyt niin kuin suunnittelin. Parilla viimeisellä pitkällä pätkällä leijaamaan jäänyt lumipöly sotki ajorytmiäni. Välillä en vain nähnyt mitään. Turha sitä enempää lässyttää. Myös Emil (Lindholm) ajaa lumipölyssä ja hän tuli toiseksi viimeisen pätkän todella hyvin, Salo kertasi.

– Eihän nämä erot kauhean isoja ole, mutta eroja kuitenkin, joita tulee ajaa lauantaina kiinni. Toivotaan, että lauantaiksi ennustettu lumisade ei ole kovin sakea. Tänäänkin ajoin yhdelle nyppylälle niin, etten vain lumipölyssä nähnyt, mistä kääntää. Ja siitä meni ajorytmi sekaisin, ajaminen väkisin yrittämiseksi ja se heijastui sitten koko loppupätkään.

Salo ei kuitenkaan aio antaa yhtään periksi.

– Lauantaina uusi yritys. Jos lunta tulee, se on kaikille sama. Onneksi ei tarvitse ajaa ensimmäisenä autona. Järjestelykoneiston pitää lähettää aura-autot ajoissa aamulla liikenteeseen. Hyökätään mitä pystytään, Salo lupaa.

Arctic Lapland -ralli jatkuu lauantaina aamulla kello 7:00. Päätöspäivän ohjelmassa on toiset viisi erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 110,73 kilometriä. Rallin maaliin Rovaniemen Lordin aukiolle ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan lauantai-iltana kello 19:20.

SM Arctic Lapland Rally, Rovaniemi, tilanne avauspäivän jälkeen:
1. Kalle Rovanperä – Jonne Halttunen Toyota Yaris WRC 45:43,2
2. Emil Lindholm – Mikael Korhonen Skoda Fabia R5 EVO + 23,3
3. Teemu Asunmaa – Jani Salo Skoda Fabia R5 EVO + 30,5
4. Juha Salo – Pasi Kilpeläinen Skoda Fabia R5 + 31,1
5. Eerik Pietarinen – Miikka Anttila Skoda Fabia R5 EVO + 1:24,6

Teksti: Marko Mäkinen, tiedote.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli