Ralli 25.02.2020

Juha Salo SM Itärallista: “Ajetaan rennosti ja katsotaan maalissa, mihin se riittää”

Juha Salo on edelleen vailla SM-pisteistä, mutta Joensuun osakilpailun on määrä muuttaa suuntaa. Kuva: Merita Mäkinen

Ralli SM -sarja jatkuu tulevana lauantaina Joensuussa perinteisellä Itärallilla. Škodan Juha Salo odottaa talvikauden viimeisestä SM-osakilpailusta ehjää suoritusta ja pistetilin avautumista.

– Koko reitti ja tulossa olevien erikoiskokeiden luonne ovat varmasti erilaisia kuin edellisessä rallissa Mikkelissä. Itä-Suomen tiet ovat korkeuseroineen haastavia ajaa kovaa. Minulle kyseiset tiet sopivat ihan hyvin. Ja kun tässä on jo yritetty Rovaniemeltä ja Mikkelistä hyvää tulosta, niin otetaan Joensuusta kauteemme uusi startti: ajetaan rennosti ja katsotaan maalissa, mihin se riittää, Salo luotaa.

Salo myöntää, että kahden keskeytyksen jälkeen mestaruuksista ei kannata enää puhua.

– Pyrimme Mikon (Markkula) kanssa yksittäisiin hyviin suorituksiin ja nousemme sitä kautta kauden mittaan pisteissä sinne, mihin sitten nousemmekaan. Kaikkemme teemme sen eteen, että pärjäämme jokaisessa rallissa mahdollisimman hyvin, Salo muistuttaa.

Rallin kymmenkertainen Suomen mestari starttaa viiden erikoiskokeen mittaiselle reitille lähtönumerolla 7.

– Viime vuonna lunta satoi taivaan täydeltä ja Itäralli oli sellaista tuskaista räpiköimistä. Tiet ovat tässä rallissa hienoja, ja toivotaan, että tänä vuonna reitillä olisi jonkin verran lunta ja jäätä sekä pakkaskeliä, jotta pääsisimme ajamaan ne suunnitellusti läpi. Alueen tiestö tarjoaa vauhtia, korkeusvaihteluja ja hyviä hyppyjä. Lauantaina saadaan vetää ihan kunnolla, Salo povaa.

Salo kertoo, että Mikkelissä lievästi vaurioitunut Škoda on täydessä iskussa.

– Yksi pultti meni poikki ja se päätti kisamme. Automme on normaalisti huollettu. Ajan vielä torstaina Joensuussa vähän testiä, jossa tarkistetaan, että kaikki on kunnossa. Kaikki on ok. Nyt vain pidetään huoli siitä, että saadaan pistetili tälle kaudelle vihdoin avattua.

Talvikauden viimeinen SM-osakilpailu Itäralli käynnistyy Joensuun torilta lauantaina karkauspäivänä 29. helmikuuta kello 10:01. Päivän ohjelmassa on viisi erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 98,1 kilometriä. Ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan lauantai-iltana rallin maaliin Joensuun torille kello 18:35 alkaen.

Teksti: Juha Salon tiedotus, Marko Mäkinen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli