Ralli 29.07.2016

Juha Salo pettyi avauspäivän vauhtiinsa

Kuva: Honza Fronek

Hannu´s Rally Teamin Peugeot-kaksikko Juha Salo ja Marko Salminen ajaa Suomen MM-rallissa avauspäivän jälkeen WRC2-luokassa sijalla 12. Yleiskilpailussa pari on sijalla 24.

Salo ei päässyt Jyväskylän pohjoispuolelle suuntautuneella lenkillä kuin ajoittain toivomaansa vauhtiin. Salon ajokki Peugeot 208 T16 R5 toimi koko päivän moitteettomasti. Karkkilalainen tunnustaa suoraan, että hän on avauspäivän ajosuoritukseensa pettynyt.

– Kyllä muutaman vuoden poissaolo vaikutti enemmän kuin uskoin. Ajo oli aivan liian varovaista. Aamulla ensimmäisen lenkin kahden ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen pääsin kunnon vauhtiin, mutta kun erikoiskokeet ajettiin toistamiseen, ajoin soraurassa turhan varovaisesti.

– En vain millään uskonut, miten kovaa tällaisella autolla soraurassa pystyy yleensä ajamaan ilman että vanne tai koko auto hajoaa. Olen ajanut tässä rallissa vuosien ajan painavammalla N-ryhmän autolla, joten varoin aivan turhaan, Salo totesi päivän päätteeksi. Päivään mahtui myös yksi isompi ajovirhe.

– Spinnasin Jukojärvellä. Oma virhe sekin. Ei tällaista kisaa opi SM-sarjassa ajamalla. On tämä ralli kokonaan toinen juttu. Pitää olla vuosittain mukana jos aikoo pärjätä. Välillä ajo sujui, välillä ei, Salo summasi avauspäivänsä Jyväskylässä.

Suomen MM-rallin lauantain kilpailupäivä suuntautuu Jämsän seudulle, jossa edessä on hyväpintaisia ja nopeita sorateitä.

– Ei tässä kirvestä ole kaivoon vielä heitetty. Kisaa on vielä yli puolet jäljellä. Muutetaan iltahuollossa auton alustaa ja huomenna on uusi päivä. Yritetään parantaa, Salo lupaa.

Kuva: Honza Fronek

Kuva: Honza Fronek

Tuloksia WRC2-luokka 1. kilpailupäivän 12/24 EK:n jälkeen:
1. Esapekka Lappi – Janne Ferm (FIN) Skoda 1:15:24,0
2. Teemu Suninen – Mikko Markkula (FIN) Skoda + 42,5
3. Pontus Tidemand – Jonas Andersson (SWE) Skoda + 43,8
….
12. Juha Salo – Marko Salminen (FIN) Peugeot + 4:05,6

Teksti: Juha Salo tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli