Ralli 24.04.2016

Juha Salo Keravan Defa-rallin nopein

Hannu´s Rally Teamin Juha Salo ja Marko Salminen voittivat eilen lauantaina Keravalla ajetun kansallisen Defa-rallin. SM1-luokan  SM-pistejohdossa ajava Peugeot-kaksikko lähti reitille ennakkosuosikkina eikä pettänyt. Salo voitti kolmen erikoiskokeen mittaiseksi ralliksi typistyneen kilpailun 3,9 sekunnin erolla ennen tiimikaveriaan Mikko Lehessaarta. Hannu´s Rally Teamille kolmoisvoiton varmisti 7,6 sekuntia Salosta kolmanneksi ajanut Teemu Asunmaa.

Keravan Defa-ralli ajettiin varsin vaihtelevassa kevätsäässä. Välillä paistoi aurinko, toisinaan taivaalta tippui sakeana lunta ja räntää.

– Tänään kahdella pätkällä oli lunta. Aika erikoinen sää. En ajatellut ajavani tähän aikaan vuodesta rallia lumisateessa, mutta tulihan ajettua, Salo hymyili rallin maalissa.

– Harmi että kilpailun pisin erikoiskoe jouduttiin peruuttamaan. Kolmen pätkän kisassa ei testiä päässyt juurikaan ajamaan, mutta katkesihan pitkä ajotauko, ja se oli tänään kisan tärkeintä antia. Kisa oli tapahtumana hyvä, nopeatempoinen ja järjestelyt huippuluokkaa, Salo kehui.

salo_defaralli2

SM1-luokan hallitsevan mestarin kevät jatkuu pr-vierailuilla eri näyttely- ja messutilaisuuksissa.

– Seuraavien kolmen viikonlopun aikana Peugeot on näytillä erilaisissa tapahtumissa. Niiden jälkeen alkaa valmistautuminen kohti kesäkautta: auto puretaan, huolletaan ja testaamme sitä Sastamalassa ajettavaa Enset Oy SM-rallia varten, Salo kertoi suunnitelmistaan.

Rallin SM-kesäkauden ensimmäinen osakilpailu on vuorossa kesäkuun 11. päivä Sastamala-Huittisissa.

Lopputulokset; Defa-ralli, Kerava:

  1. Juha Salo – Marko Salminen Peugeot 12:32,2
  2. Mikko Lehessaari – Reeta Hämäläinen Skoda + 3,9
  3. Teemu Asunmaa – Jonne Halttunen Subaru + 7,6
  4. Jukka Hiltunen – Jarkko Kalliolepo Ford + 9,2
  5. Eerik Pietarinen – Timo Hantunen Mitsubishi + 24,6

Teksti Marko Mäkinen
Kuva Taneli Niinimäki

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli