Ralli 13.01.2020

Juha Salo hakee seitsemättä SM1-luokan ykköstilaa Rovaniemeltä

Juha Salo lähtee metsästämään Rovaniemeltä voittoa uuden kartanlukijansa Pasi Kilpeläisen kanssa. Kuva: Merita Mäkinen

Rallin kymmenkertainen Suomen mestari ja Arctic Lapland Rallyn kuusinkertainen voittaja Juha Salo sekä hänen uusi kakkosohjaajansa Pasi Kilpeläinen tavoittelevat Rovaniemeltä historiallista seitsemättä rallin SM1-luokan ykköstilaa.

Vuosi sitten Salo sijoittui Skoda Fabia R5 -ralliautolla Tunturirallissa kolmanneksi ja ajoi ralli SM -sarjan SM1-luokasta hopeaa. Kysymyksessä oli Salolle jo uran yhdeksästoista rallin SM-mitali.

– Palkintokaapissani on yhä tilaa niin yritetään saada sinne täytettä jo täältä Rovaniemeltä. Lähden entistä kovemmalla panostuksella tavoittelemaan SM1-luokan mestaruutta sekä seitsemättä Arctic Lapland Rallyn SM1-luokan voittoa, Salo lupaa.

Salo sanoo, että on hieno juttu, että uusi kausi taas alkaa ja pääsee tositoimiin.

– Meillä on Pasin (Kilpeläinen) kanssa Rovaniemeltä kova tulostavoite ja odotukset korkealla. Tavoite on että viikonlopun jälkeen kotiini Karkkilaan on tuliaisina seitsemännet poronsarvet, Salo summaa.

Arctic Lapland Rally on Salon sekä Kilpeläisen ensimmäinen yhteinen ralli. Kilpeläisellä on kakkosohjaajan tehtävistä lähes kahdenkymmenen vuoden kokemus muun muassa Joonas Lindroosin ja Marko Männyn viereltä.

– Muutama testi on yhdessä ajettu ja Pasi on ajanut jo niin pitkän uran kakkosohjaajan tehtävissä, joten olemme varmasti hyvässä iskussa kun ralli perjantaina käynnistyy. Sää Napapiirillä on upea. Pientä pakkasta, teiden pohjat ovat jäässä ja penkat kovia. Reitti on törkeän nopeassa kunnossa, joten nautitaan ja lasketaan vain menemään.

Salo ennätti ajaa viimeistelytestinsä sunnuntaina Rovaniemellä.

– Kun pääsin Skodan rattiin niin se oli kuin kotiin olisi mennyt. Auton säätöihin teimme pieniä muutoksia viime vuoteen nähden ja automme menee nyt todella nätisti. Se tuntuu helpolta ajaa. Tehdään tarkat nuotit ja kaikki sen eteen, että voimme keskittyä ajamaan mahdollisimman kovaa. Keli on täällä nyt sellainen, että se kuka uskaltaa pitää kaasun pohjassa niin pärjää, Salo muistuttaa.

Ralli SM -kauden avaavan kaksipäiväisen Arctic Lapland Rallyn kokonaispituus on 712,09 km. Reitti sisältää 10 erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 201,73 km. Ralli käynnistyy perjantaina kello 12:00 Rovaniemen Lordin aukiolta. Ensimmäisen kilpailupäivän ohjelmassa on viisi erikoiskoetta (91,0 km). Yötauolle ensimmäiset autokunnat saapuvat klo 21:15.

Ralli jatkuu lauantaiaamuna klo 7:00. Päätöspäivän ohjelmassa on toiset viisi erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 110,73 km. Rallin maaliin Rovaniemen Lordin aukiolle ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan lauantai-iltana klo 19:20.

Teksti: Marko Mäkinen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli