Ralli 19.04.2016

Juha Salo Defa-ralliin voitto mielessä

Viikonloppuna ajettava Defa-ralli katkaisee Juha Salon yli kolme kuukautta kestävän kilpailutauon. Kuva: Pekka Koski

Ralli SM-sarjan SM1-luokan pistejohdossa talvikauden jälkeen ajava Hannu´s Rally Teamin Peugeot-kaksikko Juha Salo ja Marko Salminen lähtee ensi lauantaina Keravalla ajettavaan Defa-ralliin voitto mielessä. Kun ralli SM-sarjassa vietetään parhaillaan kevättaukoa niin yli kolmen kuukauden ajotauon katkaiseminen sopi Salon suunnitelmiin hyvin.

– On vain hyvä, että Etelä-Suomessa järjestetään rallikilpailuja etenkin tähän aikaan vuodesta. Defa-ralli katkaisee yli kolme kuukautta kestävän kilpailutauon mukavasti ja kun kilpailussa on vielä nuotitusmahdollisuus niin miksi en lähtisi mukaan?, Salo kysyy.

Salo kertoo, että hänen Peugeot 208 T16 R5 –auto odottaa kesäkauden avausta vielä talven jäljiltä. Ennen Defa-rallia Peugeotiin vaihdetaan kesäkelille rakennetut iskunvaimentimet, mutta muu huolto suoritetaan vasta rallin jälkeen.

– Alun perin suunnitelmissamme oli purkaa Peugeot osiin tässä vaiheessa kautta ja huoltaa se, mutta tämän toteutamme vasta Defa-rallin jälkeen. Vaihdamme Keravalle kesäkelille rakennetut jäykemmät iskunvaimentajat, jotta pääsemme täysipainoisesti ajamaan ja testaamaan kilpailuolosuhteissa autoamme ja sorakelin säätöjä.

– Defa-ralli avaa hienon mahdollisuuden kilpailutilanteessa testaamiseen. Näemme vertailevat tulokset suoraa kilpailijoitamme vastaan. Todella hyödyllinen kilpailupäivä tulossa.

Erityisen tyytyväinen Salo on Defa-rallin kompaktiin toteutukseen: rallin reitti nuotitetaan kilpailupäivän aamuna ja esikatsastus suoritetaan lähtöalueelle 15 minuuttia ennen omaa lähtöaikaa. Päivä alkaa klo 7 aamulla reitin nuotituksella ja klo 12.01 starttaavan rallin maaliin päästään jo klo 17.30.

– Mielestäni hienosti toimiva ja hyvä konsepti. Joku ralli SM-sarjan osakilpailuistakin voitaisiin ihan hyvin rakentaa samalla mallilla. Tiiviillä rytmillä toteutettu rallipäivä toimii mielestäni hyvin. Viime vuonna tämä sama toteutettiin Kaloppi-rallissa, jossa oli 60 EK-kilometriä, ja kaikki toimi hienosti.

Salo sanoo, että hän ei aio ottaa tulevasta turhia paineita, mutta kun kypärän laittaa päähän niin silloin yleensä ajetaan kovaa. Keravalla ajetaan neljä erikoiskoetta ja 39,04 EK-kilometriä.

– Testirallissa sellaisen tiukan lyönnin päälle saaminen on aika vaikeata, mutta ei me Keravalle leikkimään lähdetä. Vastus on todella kova, ihan SM-sarjan kärkitasoa, joten voittaaksesi pitää ajaa tosissaan kilpaa, Salo muistuttaa.

Teksti: Marko Mäkinen

Lisätietoa Defa-rallista

Uusimmat

Lisää aiheesta