Drifting 06.05.2017

Juha Pöytälaakso Drifting SM -avauksen valtias

Juha Pöytälaakso voitti Drifting SM -sarjan avausosakilpailun Artukaisissa. Kuva: AKK/Pertti Kangasniemi.

Driftingin SM-sarja käynnistyi toukokuun ensimmäisenä lauantaina Turun Artukaisissa, jossa aurinko helli runsaasti paikalle kertynyttä yleisöä. Upeat kisasuoritteet ja autot hurmasivat paikallaolijat ja kausi 2017 saatiin käyntiin kerrassaan hienolla avauskisalla. Artukaisissa paras oli tällä kertaa Juha Pöytälaakso. Toiseksi ajoi Lauri Heinonen ja kolmanneksi hallitseva suomenmestari Janne Veikkanen.

Pöytälaakso oli tietysti tyytyväinen suoritukseensa. Loppukauden ajot Suomessa ovat vielä kuitenkin hieman hämärän peitossa mestaruustaistoa ajatellen.

– Artukaisten rata ei ehkä ollut minulle se mieluisin, mutta tietysti on hienoa, että voitto irtosi. Sitä lähdettiin hakemaan ja päätin, että täällä ei sitten löysäillä ollenkaan. Sitten kun ongelmienkaan kanssa ei tarvinnut tapella ja autoja sekä tiimi toimivat hienosti, niin mukavahan kausi on näin aloittaa. Ajan tällä kaudella pääasiassa Euroopassa, joten en vielä täysin tiedä, mitä kisoja ajan Suomessa, Pöytälaakso kommentoi.

Artukaisissa nähtiin myös uutta kalustoa peräti viiden auton verran sekä myös uusia kuljettajia, mikä kielii driftinginkin nosteesta maassamme. Lisäksi paikalla oli arvovaltainen vieras, sillä myös FIA:n drifting-komissio oli edustettuna paikalla.

Drifting SM -sarja jatkuu 17. kesäkuuta Kuopiossa.

Epäviralliset tulokset, Artukainen 6.5.2017
1. Juha Pöytälaakso 114 pistettä
2. Lauri Heinonen 100
3. Janne Veikkanen 83
4. Niko Määttälä 65
5. Antti Manninen 46
6. Petri Vinkka 44
7. Jonathan Hast 42
8. Joni-Kristeri Hellsten 41
9. Teemu Peltola 32
10. Joni Anttila 31
11. Jonas Klemets 29
12. Simo Yli-Karro 27
13. Herman Fleen 24
14. Juha Koskiniemi 23
15. Kristian Vadi 22

Teksti: Drifting SM / Viestintä

Uusimmat

Lisää aiheesta

Drifting