Road Racing 12.07.2016

Juha Kauhaselta Pärnussa vahva esitys

Juha Kauhanen starttasi Viron osakilpailuun Superstock B 600 -luokan paalupaikalta. Kuva: Melinda Saarinen

Viikonloppuna ajettiin Road Racing SM-sarjan kolmas osakilpailu Pärnun Auto24ring radalla. Juha Kauhenen nappasi uran parhaan sijoituksensa. 

Ratamoottoripyöräilyn SM-sarjan Superstock B 600 -luokassa kisaava Juha Kauhanen aloitti valmistautumisen SM-koitokseen jo alkuviikosta Kallio Racingin treenipäivillä.

– Vauhtia lähdettiin rakentamaan jo hyvissä ajoin Kallion päivillä. Kouluttajina toimi Vesa Kallio ja paikallinen Hannes Soomer, joten vauhti kasvoi jo pelkästä ajatuksesta, kertaa Kauhanen.

Lauantaiseen aika-ajoon Kauhanen pisti parastaan ja kellotti oman ennätyksensä, joka oikeutti Superstock B 600 -luokan paalupaikkaan.

Kisalähdössä A- ja B-luokkien oli tarkoitus ajaa erikseen, mutta aikataulun venyessä luokat yhdistettiin ja lähdössä oli lopulta yli 30 pyörää.

Kauhasen startti hiukan epäonnistui ja vaiherikkaan kisan jälkeen sijoituksena oli toiseksi korkein palkintopallipaikka.

– Startti onnistui ihan ok, mutta ensimmäisessä mutkassa oli sellainen hässäkkä, että jäin siinä vähän muista jälkeen ja lähdön voittaja pääsi karkaamaan. Ajoin kuitenkin varmat pisteet kotiin.

Sunnuntain kisaan lähdettiin edellisen kisan kierrosaikojen perusteella ja Kauhasella oli taas paalupaikka.

Tällä kertaa startti osui nappiin ja mies johti kisaa kasvattaen välimatkaa seuraaviin joka kierroksella ylittäen maaliviivan lopulta reilulla marginaalilla.

– Nyt meni kaikki niin putkeen, kuin voi mennä. Taulusta näki koko ajan eron kasvavan taakse ja pystyin ajamaan rennosti omaa ajoa koko kisan. Oli kauden ensimmäinen voitto tässä luokassa. Toivottavasti hana on nyt auennut ja niitä alkaisi ropisemaan lisää.

Seuraaviin kisoihin Kauhanen lähtee reilussa pistejohdossa. Kisat ajetaan Alastaron moottoriradalla 5.-7. elokuuta.

Teksti: Juha Kauhanen Tiedotus

Kuva: Melinda Saarinen

Tuulen voittoputki jatkui

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing