Road Racing 06.09.2016

Juha Kauhanen Superstock B600 -luokan mestariksi

Juha Kauhanen saavutti Superstock B600 -luokan mestaruuden vaikka jätti viimeisen kilpailun väliin. Kuva: Melinda Saarinen

Juha Kauhanen kruunattiin Superstock B600 -luokan mestariksi viikonloppuna Virtasalmen Motoparkissa ajetussa viidennessä ja kauden päättäneessä Road Racingin SM-osakilpailussa.

Superstock B600 -luokassa Yamahaa piiskaava Juha Kauhanen tiesi jo etukäteen, että kauden päättävä SM-viikonloppu ei tulisi olemaan helppo.

– Kuluneen viikon aikana on ollut enemmän ja vähemmän kuumetta ja täytynee aika rauhassa ottaa muutoinkin, ettei olotila vain pääse pahenemaan, mietiskeli Kauhanen ennen kilpailua.

Harjoituksissa mies pääsi kuitenkin melko nopeasti hyvään vauhtiin, mutta kaasukäden krampit aiheuttivat päänvaivaa. Onneksi paikalla oli urheiluhieroja, joka useamman kerran viikonlopun aikana hieroi Kauhasen kättä auki.

Lauantain aika-ajoon mies lähti vain ajamaan kohtuullista aikaa mahdollisimman nopeasti, jotta käsi ei rasittuisi liikaa. Viiden kierroksen ajon jälkeen kellossa oli niin hyvä aika, että se oikeutti luokan neljännen sijan starttiruutuun.

Kisastartissa Kauhanen hiukan nukahti ruutuun, mutta sai kuitenkin ensimmäisten mutkien aikana petrattua sijoitustaan todella hyvin. Muutaman kierroksen jälkeen alkoi kaasukäsi kuitenkin oireilla niin vahvasti, että Kauhanen päätti keskittyä pelkkään maaliin pääsyyn ja riskien minimoimiseen. Maaliviivan hän ylitti sijalla viisi varmistaen näin luokan mestaruuden.

– Tästä kehkeytyi ehkäpä raskain kisa, jonka olen koskaan ajanut. Jos näin suuret panokset ei olisi olleet kyseessä, olisin keskeyttänyt kilpailun jo viidenneltä kierrokselta. Kun kaasukontrolli ja jarrutuntuma alkaa katoamaan, on kaikkeen toimintaan varattava hiukan enemmän aikaa ja nopeuteni taisikin laskea kuin lehmän häntä. Nyt täytyy yön yli miettiä, että mitä huomenna tekee, mies tuumaili ensimmäisen startin jälkeen.

Sunnuntai valkeni sateisena ja Kauhasen käsi oli edelleen täysin tukossa, joten tämän kisan mies jätti suosiolla väliin.

– Sadekelillä tarvitsee vielä hiukan tarkempaa kättä ajamiseen, niin oli turvallisempaa jättää ajamatta tämä. Jatkosuunnitelmat käden suhteen on jo kokolailla valmiina ja todennäköisesti Viron sarjan finaalin jälkeen leikataan lihaskalvo auki, joka on melko normaali leikkaus tällaisissa lajeissa.

Vaikka SM-kausi on ohi, Suomessa ajetaan kuitenkin vielä Star Service Cupin finaali Alastaron moottoriradalla 16.-18.9. Samana viikonloppuna ajetaan kuitenkin Viron sarjan finaali Pärnun Auto24Ring radalla, jonne Kauhanenkin suunnistaa.

Teksti: Juha Kauhasen tiedotus

Stone Racing Team päätti kauden hienosti

Superbiken SM sai harmillisen lopun

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing