Ralli 18.06.2019

Jouni Virtanen JanPro Racingin Ford Fiesta WRC-autolla Suomen MM-ralliin – Tiivistä yhteistyötä myös Fordin tehdastiimi M-Sportin kanssa

Jouni Virtanen kilpailee rallin MM-sarjan entisen tehdaskuljettaja Janne Tuohinon JanPro Racingin omistamalla Ford Fiesta WRC autolla Suomen MM-rallissa.

Elokuun ensimmäisenä viikonloppuna Jyvässeudulla ajettavassa Suomen MM-rallissa nähdään yksi kokonaan suomalainen WRC-tiimi, kun entisen tehdaskuljettaja Janne Tuohinon JanPro Racingin Ford Fiesta WRC -autolla kilpailussa vauhtiaan mittaa kouvolalainen Jouni Virtanen, joka jyväskyläläisen kartanlukija Risto Pietiläisen kanssa hakee todellista sorateiden Grand Prix -rallielämystä.

23 pikataipaletta ja 307,58 erikoiskoekilometriä sisältävä koko MM-sarjan kovavauhtisin kilpailu on Virtaselle jo järjestyksessään 11. kerta, kun hän kilpailussa ajaa. Aikaisempina kahtena vuonna hän on ajanut WRC2-luokassa ja nyt hän siis tulee suuntaamaan kilpailun reitille välittömästi MM-sarjan tähtikuljettajien perässä. Virtasen tie JanPro Racingin Ford Fiesta WRC-auton rattiin vei Fordin tehdastiimin, englantilaisen M-Sportin kautta.

– Vuosi sitten ajoin M-Sportin R5-luokan tehdasautolla ja nyt kun heiltä WRC-autoa kysyin kilpailuun, niin he ohjasivat minut yhteistyökumppaninsa JanPro Racingin ja sen tiimipäällikkö Janne Tuohinon juttusille. Siitä yhteistyömme alkoi ja nyt jo kieltämättä hieman pelonsekaisin tuntein tässä niin kahta edessä olevaa testipäivää kuin itse kilpailua kuumeisesti odottelee. Vaikka Suomen MM-rallin alkuun on kuutisen viikkoa aikaa, niin jännitys on jo niin sanotusti käsin kosketeltavissa, Virtanen kertoo.

– Koko kilpailun ajan olemme Fordin tehdastiimi M-Sportin alaisuudessa ja siten minulla on heidän sekä ennen kaikkea Tuohinon valtava tietotaito käytettävissä. Lisäksi, kun kartanlukijakseni istuu yli 250 rallin kokemuksen omaava Risto Pietiläinen, niin lähtökohdat ovat kerrankin sellaiset, että parempia ei oikeastaan voi mitenkään saada. Siltikin meidän tavoitteena tulee olemaan vain ja ainoastaan sunnuntaisen maalilipun näkeminen ja jyvässeudun vuoristoratamaisilla erikoiskokeilla modernin WRC-auton lento-ominaisuuksista nauttiminen, Virtanen jatkaa.

JanPro Racingin tiimipäällikkö Tuohino toivottaa Virtasen tervetulleeksi täysin suomalaisen WRC-tiimin kuljettajaksi

Helmikuussa Ruotsin MM-rallissa Janne Tuohino saavutti hienon yleiskilpailun 10. sijan ja siirtyi sen jälkeen JanPro Racingin tiimipäällikön työtehtäviin. Huhtikuussa suomalaistiimi vieraili Tsekeissä, jossa kilpailu kuitenkin päättyi jo ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen rengas- ja vannerikkoon. Sorateiden Grand Prix, eli Suomen MM-ralli on siis JanPro Racingin toinen esiintyminen rallin MM-sarjassa.

– Kuluneen kevään ajan meillä on ollut useiden kuljettajien kanssa keskusteluja niin rallin MM-sarjan osakilpailuista kuin pienemmistä ralleista. Jounin kanssa saimme nopeasti sovittua asiat ja nyt hän saa kunnian olla tiimimme ensimmäinen kuljettaja, joka autollamme Suomen MM-rallissa kilpailee, Tuohino kertoo.

Teksti: Jani Kekoni / Tiedottaja.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli