Maarata 11.06.2016

Jörg Tebbe nopein maarata Mastersissa

Eilinen myöhäisilta tarjosi huippuvauhtia Teivon raviradalla, kun viisitoista gladiaattoria otti mittaa toisistaan Maarata Mastersissa. Jokainen kuljettaja ajoi viisi alkuerää, jonka jälkeen kuusi parasta pistemiestä ajoivat finaalierän.

Alkuerissä parasta vauhtia piti kovassa iskussa oleva saksalainen Jörg Tebbe, joka voitti kaikki ajamansa viisi erää selkeällä erolla vastustajiin. Tebbe eteni finaaliin maksimipistein 20. Hallitseva Suomen mestari Varkauden Aki-Pekka Mustonen keräsi 18 pistettä, Seinäjoen Rene Lehtinen 17, MM-karsinnoissa loistanut Jesse Mustonen 15, Kaj Laukkanen 14 sekä Klaus-Peter Gerdemann 11.

Finaalin startti oli tasainen ja Mustoset sekä Tebbe väänsivät tosissaan voitosta ensi metreistä lähtien. Ensimmäisen kaarteen ulostulossa Tebbe löysi linjan ulkoa ja painoi väkisin kärkeen jatkaen samaa vauhtia ruutulipulle. Appe Mustonen ajoi toiseksi ennen velipoika Jesseä. Laukkanen ajoi neljänneksi, Lehtinen viidenneksi ja Gerdemann kuudenneksi.

– Olen tyytyväinen, totta kai. Hyvä kisa oli. Kaikki eränsä kun pystyy voittamaan, niin se on aina hienoa. Finaalin startissa Appe blokkasi minun ajolinjaa, joten jouduin hieman suunniteltua ulommaksi. Kyllä siellä hieman kiviäkin tuli mutta onnistuin saamaan takasuoralle hyvän vauhdin ja pääsemään kärkeen, jutteli sympaattinen Tebbe.

– Rata täällä on erinomainen. Se tarjoaa monta ajolinjaa, kun taas Keski-Euroopassa radoilla on aika usein vain yksi hyvä ajolinja, jatkaa Tebbe.

Classic-luokassa Jari Kortelainen oli totutun ylivoimainen voittaja ennen Risto Einolaa, Simo Karstilaa sekä Risto Flinkiä. Flat Track luokassa Mikko Koskinen ja Herman Kenkkilä kävivät jälleen näyttävän taistelun.

Teksti ja kuva: Tomi Nevanperä

Uusimmat

Lisää aiheesta