Rallisprint 13.09.2017

Jopa 157 kuljettajaa Leppävirran SM-sprinttiin

Leppävirroilla Mustinmäen kylällä järjestetään lauantaina PT EnergiaPoraus SM-rallisprint. Kuva: Kilpailun Tiedotus

Rallisprintin SM-sarjassa siirrytään lauantaina 16.9. syyskauteen ja samalla kahteen viimeiseen, sorapinnalla ajettavaan osakilpailuun. Leppävirroilla Mustinmäen kylällä järjestettävän PT EnergiaPoraus SM-rallisprintin järjestäjälle kyseessä on jo toinen tämän vuoden SM-sprintti, sillä seura oli osajärjestäjänä mukana jo vuoden avanneessa Kuopion osakilpailussa. Sprint-harrastajille jo pitkältä ajalta tutulle 2,9 kilometrin kylätielle on tulossa ilmoittautumisajan kertoman mukaan peräti 157 kuljettajaa. Ensimmäinen starttaa lähtövaloilta kello 12.

Pistetilanne Mustinmäen osakilpailuun lähdettäessä on erittäin tiukka. Esimerkiksi nelivetokaluston sarjassa Mäntsälän Tomi Hallia ja Raahen Pekka Keski-Korsu ovat saaneet toisistaan eroa vaivaiset puoli pistettä.

Kaksivetoisissakin kärkikaksikon ero on vain kolme pistettä. Suomi Cupissa naisten sarjan kärkikaksikko on saanut toisistaan eroa ennen Mustinmäen kilpailua tasan yhden pisteen. Mustinmäessä erityistä kiinnostusta yleisö kohdistaa varmaankin järjestävän seuran Valtteri Kauhaseen, joka on voittanut juniorimestaruussarjan tähän mennessä ajetut kaikki neljä osakilpailua ja johtaakin 72 kilpailijan sarjaa jo 11 pisteellä.

Myös Suomi Cupin senioreissa johtopaikka on isäntäseuran kilpailijalla Timo Malavalla, joka johtaa tätä luokkaa kolmella osakilpailuvoitolla ja yhdellä kakkossijalla. Kuopion Jari Pehkonen samoin kuin Nokian Tarmo Ollila pistävät kuitenkin Timolle tiukasti hanttiin, sillä Pehkonen tulee Malavasta kahden ja Ollila taas Pehkosesta samoin kahden pisteen päässä.

Kilpailijapalvelut varikkoineen ja kilpailutoimistoineen sijaitsevat Mustinmäen entisellä kyläkoululla. Yleisöä kilpailun johtajana perinteisesti toimiva Jari Tuhkanen sitä vastoin opastaa saapumaan kilpailureitin varrelle joko Kurjalanrannantien kautta Mustinmäentielle niin sanotun hautausmaan risteykseen tai sitten Hankiahontien kautta vauhdikkaitten S-mutkien tuntumaan.

– Näiden kautta pääsee kätevästi reitin varrelle hyville pysäköinti- ja katselupaikoille. Näissä voi nauttia vauhdikkaiden ajolinjojen lisäksi myös kisakuulutuksesta ja hyvistä ravintolapalveluista, vuosikymmeniä autourheilua tehnyt ja itsekin kilpaillut Tuhkanen opastaa.

Teksti: Arto Ylhävaara / Kilpailun Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallisprint