Ralli 15.02.2020

Joonas Lindroos karkasi voittoon F-rallisarjan avauksessa

Joonas Lindroos oli odotetun kova F-rallisarjan avauksessa Kangasniemellä. Kuva: Marko Kyöstilä

Moninkertainen Suomen mestari ja vetomies 2009, Tullan UA:n Joonas Lindroos otti Nuottiluokan tahtipuikon heti avauksesta alkaen F-rallisarjan avauskilpailussa Kangasniemellä lauantaina.

Kangasniemellä ajettiin XIX Kangasniemi Rallia talvisissa olosuhteisessa, jopa niin, että märkää lunta tuli myös taivaalta tehden olosuhteet hankaliksi niin kilpailijoille kuin katsojille ja kuvaajillekin.

Lindroos ylivoimainen

Rallin avasi nuottiluokka, jonka ylivoimaisen voiton ajoi Joonas Lindroos. Lindroos epäili autovalintaansa ennen kisaa.

– Olen kuitenkin ajanut minimaalisen vähän kardaaniautolla, joten olisin ajanut mieluummin Citikan C2:lla, josta hajosi moottori testatessa. Hyvinhän se tällä M3:llakin meni. Nyt pääsee kotikisaan numerolla 1, huokui Lindroos tyytyväisyyttä maalissa.

Kakkoseksi ja pikkuluokan voittoon nousi Samuli Nevä ja kolmas oli pikkuluokan kakkonen Jaakko Ollikkala.

Koljonen nelikoiden ykkönen

Juho Mäki-Tammela ajoi nelivetoluokan johdossa aina viimeiselle pätkälle saakka. Päätöspätkällä aikaa kuitenkin kului runsaat kuusi minuuttia enemmän kuin voittoon nousseelta Juha Koljoselta.

– Ennen taukoa auto ei toiminut. Nelosella hieman hyökättiin, mutta sen jälkeen varmisteltiin sarjapisteitä. Voitto tuli vähän kuin bonuksena, jutteli Koljonen.

Kakkoseksi nousi Pekka Karjalainen ja kolmanneksi Jarmo Honkanen.

Mestari palasi voittajaksi

Yleisessä luokassa käytiin mielenkiintoinen kisa. Marko Häkkinen aloitti parhaiten. Viime vuoden hopeamitalisti Juha-Pekka Suuronen nousi sen jälkeen kärkeen. Myös kolmas Corolla-kuski Jerry Mikkola ehti käymään kärjessä ennen kuin vuosien 2008 ja 2010 mestari Juha Högström nousi voittoon.

– Sanoin kartturille, että nyt mennään. Tässähän on mahdollisuus vaikka voittaa. Olosuhteet olivat todella haastavat, nautiskeli Högström.

Suuronen oli lopulta kakkonen ja Mikkola kolmas vallaten pikkuluokan kärkipaikat. Neljänneksi ja ison luokan voittoon nousi viime kauden junioreiden ja Tulokas-Cupin mestari Ville Puumala.

Laaksomaalle makea synttärilahja

Pitkään Pololla kilpaillut Pasi Laaksomaa hommasi taannoin Civicin lähtien sillä tavoittelemaan seniorimestaruutta. Alku meni hienosti, sillä lahtelainen voitti lauantaisena 58-vuotispäivänään seniorien kisan.

– Kyllähän tuo mukavalta tuntuu. Paras mahdollinen synttärilahja, Laaksomaa tyytyväisenä sanaili.

Kakkoseksi ajoi seitsenkertainen mestari Kari Kytölä ennen Lasse Hirvijärveä.

Junioreissa hurja taistelu loppuun saakka

Juuso Jorvala oli nopein junioreiden avauksessa. Kakkospätkän jälkeen kärkeen kipusi Joni Korhonen, mutta reittitarkastusaseman ohittaminen johti hylkäykseen ja kärkipaikan otti Markus Lehtonen. Lehtosen keskeytyksen myötä ennen päätöspätkää kärkipaikan otti Markus Mäkitalo.

Vaan sekään ei riittänyt, sillä lopulta voiton vei Tomi Huttunen ennen Jaakko Lahtista. Kolmanneksi kiirehti ison luokan voittaja Esa Hutri.

– Eipä ihan voittoon asti uskottu. Osuttiin lopussa kiveen, oltiin hieman onnekkaitakin, kertoi tyytyväisenä Huttunen.

Laaksonen uutukaisen voittoon

Jani Laaksonen otti ohjat F-Rally Trophyssa lopullisesti tauolta alkaen ja kesti lopussa Riku Rantasalon rajun hyökkäyksen. Eroa lopulta Laaksosen hyväksi jäi vain 7,8 sekuntia. Toni Koskela oli kolmas.

– Nelospätkä oli päivän paras, onneksi johto piti loppuun saakka. Kaksi viimeistä oli päässyt huonoon kuntoon, Laaksonen totesi maalissa.

Teksti: Jorma Mikkola & Jani Seppälä, tiedote

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli