Rata-ajo 17.07.2016

Joonas Lappalaisen Zandvoortin tuliaisina kaksi viidettä sijaa – Audi TT Cupin mestaruustaistelu kiristyy

Audi TT Cup jatkui Hollannin Zandvoortissa. Kuva Audi Sport.

Audi TT Cupin mestaruutta jahtaava Joonas Lappalainen ajoi viikonlopun Zandvoortin osakilpailuissa kaksi kertaa viidenneksi. 18-vuotias vantaalainen oli hieman harmissaan tuloksesta, mutta säilytti edelleen paikkansa sarjan kärkikolmikossa.

Avauskilpailun voittoon lauantaina ajoi tanskalainen Nicklas Nielsen. Voitto oli hänelle uran ensimmäinen Audi-sarjassa. Sunnuntaina ykkönen oli etelä-afrikkalainen Sheldon van der Linde.

Lappalainen oli molemmissa viikonlopun kilpailuissa viides. Lähtöruudut olivat kuusi ja viisi. Starttien tiukkuudesta kertoo se,

että lauantaina Lappalainen jäi palkintokorokkeesta vain kahden, ja sunnuntaina voitosta viiden sekunnin päähän.

– Ihan ok. Melkein maksimisuoritus mitä nyt tehtävissä oli. Aika-ajot vähän epäonnistuivat, kun edellä menneet eivät noudattaneet sinisiä lippuja. Tällä kertaa kisoissa rahkeet eivät vain riittäneet parempaan. Vaikea oli ohittaa, ja sunnuntaina lopussa autokin vähän hyytyi ja menetin yhden sijan. Lauantaina oli vähän omia virheitä, Lappalainen raportoi.

Joonas Lappalainen. Audi Sport TT Cup, Nürburgring 2016. Kuva Audi Sport.

Joonas Lappalainen. Audi Sport TT Cup, Nürburgring 2016. Kuva Audi Sport.

Sarjan yhteispisteissä van der Linde nousi viikonloppuna Lappalaisen ohi ja kavensi eron sarjakärki Marschalliin (158p) enää seitsemään pisteeseen. Lappalainen on kolmantena 147 pisteessä.

– Tasaista on. Kuusi kisaa on vielä jäljellä, ja kaikki on mahdollista. Ei tässä mitään hätää. Alkukausi on ollut jokseenkin odotusten mukainen. Jokaisella osa-alueella pystytään vielä parantamaan, Lappalainen sanoi.

Sarjan toinen suomalainen Emil Lindholm oli lauantaina kuudes ja sunnuntaina seitsemäs. Yhteispisteissä hän viidentenä (113p).

Sarjan osakilpailuissa on mukana myös ns. julkkiskuljettajia. Zandvoortissa Audin ratissa nähtiin Hollannin prinssi Bernhard van Oranje sekä alppihiihtotähdet Adrian Theaux ja Peter Fill. He ei tokikaan aivan kymppikärkeä kolkutelleet.

Audi TT Cup lähtee nyt kesälomalle. Seuraava osakilpailu ajetaan vasta syyskuussa Nurburgringillä.

Teksti: Miiro Koivula

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo