Rata-ajo 18.05.2017

Joonas Lappalainen tuo uuden Audinsa STCC-sarjaan ja Alastarolle

Joonas Lappalainen. Kuva: Joonas Lappalainen tiedotus

Joonas Lappalaisen kilpailukausi alkaa viikonloppuna, kun hän osallistuu STCC-sarjan osakilpailuun Alastaron radalla. Hallitseva Audi TT -mestari siirtyy astetta rajumpaan autoon, sillä STCC:ssä hän ajaa Audi RS3 LMS TCR -autolla.

Lappalaisella on monta rautaa tulessa, ja STCC-sarjan lisäksi polttaa Audin tehdaskuskin pesti Nurburgringin 24 tunnin kilpailussa. Silloin ajokkina on vieläkin hurjempi Audi R8 LMS GT4.

– Maanantaina ajettiin Nurburgringillä testiä. Yllättävän hyvin meni. Ei ollut juurikaan ongelmia. Erittäin makea auto, ja vaikuttaa todella lupaavalta. En ollut näin tehokkaalla autolla Nurburgringillä ennen ajanutkaan. Kilpa-autohan se on viimeisen päälle. Kaikki asiat saatiin kokeiltua, Lappalainen kertoo.

Tulevana viikonloppuna edessä on toinen uusi haaste, kun hän ajaa STCC-sarjaa. Avauskilpailuun Knutstorpissa Lappalainen ei kyennyt osallistumaan Nurburgringin projektin vuoksi.

– Ei oteta tilanteesta suurempaa stressiä. Kiva nähdä missä mennään. Perjantain treenien jälkeen ollaan paljon fiksumpia. Pääsin ajamaan autolla viime viikolla Ahvenistolla vähän enemmänkin kierroksia. Kokeiltiin kaikenlaista mitä auton kanssa voi tehdä, Lappalainen kertoo.

– Auto ei ole kovinkaan paljon erilainen kuin viime vuonna ajamani TT. Rengasmerkki on eri, ja nyt autossa on oikea kilpavaihteisto. Suurin asia on kuitenkin startti. TT:ssä oli DSG-laatikko, ja nyt pitää ottaa startti kytkimen kanssa. En ole sitä tehnyt kahteen vuoteen. Se on ehkä suurin mietinnän aihe nyt. Vauhdin suhteen en ole suurta huolta. Jos ei heti olla kärjen vauhdissa, niin kyllä siihen varmaan ratkaisuja löydetään. Tulostavoitetta ei pysty ihan tarkkaan nyt sanomaan, kun ensimmäistä kisaa vasta mennään tällä autolla, mutta jos viiden joukkoon pääsee, niin siihen olisin todella tyytyväinen, Lappalainen sanoo.

Alastaron STCC-viikonloppu on kovatasoisin ratakilpailu Suomessa vuosikausiin. Mukana eri luokissa on myös paljon suomalaiskuskeja.

Teksti: Miiro Koivula / Joonas Lappalainen tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo