Rata-ajo 24.04.2019

Joonas Lappalainen mukana Aston Martinilla uudessa rata-autoilusarjassa Saksassa

Joonas Lappalainen. Kuva: Joonas Lappalaisen tiedotus

Joonas Lappalainen on yksi niistä harvoista suomalaisista kuljettajista, joka on voittanut autourheilu-urallaan kansainvälisen mestaruuden kartingissa, formuloissa sekä touring-autoissa. Tällä hetkellä 21-vuotias vantaalainen suorittaa varusmiespalvelustaan Santahaminan varuskunnassa joukkueenjohtajana. Kun palvelusaika on ohi kesäkuussa, pääsee Lappalainen keskittymään täysin kilpa-autoiluun.

Tänä vuonna starttaava GT4-sarja on sarja, jota ajetaan sen “isoveljen” eli ADAC GT MASTERS -sarjan yhteydessä. GT MASTERS on varmasti yksi maailman kovimmista GT-autojen sarjoista, onhan kilpailukenttänä suurten autonvalmistajien kotimaa. Molemmissa sarjoissa on edustettuna lähes 10 automerkkiä.

Lappalainen osallistuu sarjaan Aston Martin Racingin tukemana saksalaisessa PROpeak Performance -tiimissä. Päätös osallistumisesta sarjaan syntyi nopealla aikajänteellä.

– Maaliskuun alussa sain puhelun jossa kysyttiin olisinko kiinnostunut osallistumaan uuteen sarjaan. Teimme taustajoukkojen kanssa vähän tutkimusta, ja tiimin kanssa löysimme samat nuotit, niin homma loksahti kohdalleen nopeasti. Ajoparin sain käytännössä valita itse, ja ajopariksi valikoitui Jörg Viebahn, joka on voittanut pariin otteeseen GT4-luokan Euroopan mestaruuden, Lappalainen kertoo kauden kuvioista

Testipäiviä on kertynyt alle hyvin ja latu on tuntunut maistuvan molemmille kuljettajille. ADAC GT4 -sarjan virallisissa testeissä Lappalainen kirjasi nimiinsä testien toiseksi nopeimman kierrosajan lähes 50 kuljettajan joukosta. Myös ajopari Viebahn oli tyytyväinen omaan ja kuljettajaparinsa vauhtiin.

– Tässähän on itsekin aika innoissaan tulevasta kaudesta. Joonaksen kanssa on hieno työskennellä, olen uran varrella ajanut monen kuljettajan kanssa ja harvoin olen nähnyt yhtä analyyttistä ja keskittynyt kuljettajaa kuin Joonas on. Ja hitto vie, kaiken lisäksi on vielä äärettömän nopea radalla. Uskon, että pystymme yhdessä hyviin suorituksiin kilpailuissa. Meillä on varmasti paljon opittavaa toisiltamme, kertoo 54-vuotias Viebahn.

Kausi starttaa tulevana viikonloppuna Oscherslebenin radalta, ja kauden aikana ajetaan kilpaa kuutena viikonloppuna. Sarja päättyy syyskuussa Saschenringille. Sitä ennen vieraillaan myös Itävallassa ja Hollannissa.

Kilpailuviikonloppuna ajetaan kahdet harjoitukset ja sen jälkeen kumpikin kuljettaja ajaa oman aika-ajonsa. Lauantaina ja sunnuntaina ajetaan kaksi tunnin mittaista kilpailua, jossa kuljettajaa vaihdetaan kerran 25 ja 35 ajetun minuutin välillä. Varikolla käynti tulee kestää jokaiselle autokunnalla vaaditun minimiajan.

Kilpailuviikonlopun lähdöt lähetään suorana, ja myös tulospalvelu on kattava. Viikonlopun lähetysajat ja tulosseuranta löytyvät parhaiten osoitteesta www.lappalainen.eu/live.

Kilpailuviikonloput ja radat

26.04. – 28.04. Motorsport Arena Oschersleben
07.06. – 09.06. Red Bull Ring (A)
09.08. – 11.08. Circuit Zandvoort (NL)
16.08. – 18.08. Nürburgring
13.09. – 15.09. Hockenheimring Baden-Württemberg
27.09. – 29.09. Sachsenring

Teksti: Joonas Lappalaisen tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo