Rata-ajo 07.04.2017

Joonas Lappalainen käynnistää kilpailukautensa Nürburgringiltä

Joonas Lappalaisella tiimeineen on edessään neljän tunnin kilpailu lauantaina. Kuva: Joonas Lappalaisen Tiedotus

Viime vuonna Audi Sport TT CUP -mestaruuden ja Time Attackin Super PRO -luokan Euroopan mestaruuden voittanut 19-vuotias rata-autoilija Joonas Lappalainen avaa kilpailukautensa VLN-sarjan toisessa osakilpailussa lauantaina Saksassa.

Kilpailu on siinä suhteessa tärkeä, että Nordschleiden kovimman kilpailulisenssin saavuttamiseksi on ajettava kaksi kilpailua melko hyvin tuloksin maaliin.

– Sain maaliskuun lopussa kevään ylioppilaskirjoitukset suoritettua ja nyt pystyn keskittymään sataprosenttisesti ajamiseen. Edellisen kerran olin kilpa-auton ratissa lokakuussa Audi Sport TT Cupin finaalikilpailussa Hockenheimissa ja sen jälkeen keskityin koulunkäyntiin, Lappalainen kertoo.

-Taustajoukot ovat tehneet talven aikana hyvää duunia, ja tälle kaudelle on luvassa paljon testejä ja kilpailuita. Varsinkin viimeisenä kahtena vuotena ajoin käytännössä vain kilpailuissa, koska Audin sopimus kielsi testaamisen samanlaisilla autoilla, Lappalainen lisää tulevasta kaudesta.

Tulevana lauantaina suomalaisella on luvassa ensimmäinen pidempi kilpailu Saksassa legendaarisella Nürburgringin Nordschleifen reilun 20 kilometrin mittaisella radalla. Kilpailun kesto on 4 tuntia, ja Lappalainen ajaa autokunnassa kahden muun kuljettajan kanssa. Tänään perjantaina luvassa on lisenssi- ja ajokoe radalla.

– Suoritan tänään radalle vaadittavan lisenssin ja lauantaina on tarkoitus ajaa seuraavaan lisenssiluokkaan vaadittavasta kierrosmäärästä ainakin puolet, Lappalainen toteaa.

Kilpailua voi seurata livenä Moottoriurheilu.tv:n sivulta ja Facebookissa www.facebook.com/vln.de.

www.facebook.com/joonaslappalainenofficial

Teksti: Joonas Lappalaisen Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo