Ralli 27.06.2019

Joonas Huovisen Pohjanmaa Ralli päättyi teknisiin ongelmiin: “Katseet eteenpäin”

Tiimi on saanut ahkeroida auton kimpussa paljon tänä vuonna, mutta periksi ei anneta. Kuva: Timo Louhelainen

Ralli SM-sarjan viides osakilpailu ajettiin kesäkuun puolessa välissä Seinäjoen ympäristössä. SM3-luokassa Citroënilla kilpailevat Joonas Huovinen ja Arto Romppanen joutuivat lopulta keskeyttämään teknisten ongelmien takia.

Kilpailu alkoi jo perjantai-iltana, jolloin ajettiin kolme erikoiskoetta. Juuri kilpailun alla alkanut vesisade teki teistä liukkaat ja entistä haastavammat.

Ensimmäinen erikoiskoe oli yleisöpyöritystä soramontulla. Huovinen kiilasi itsensä hyvin neljänneksi tuolla erikoiskokeella. Tekniset murheet alkoivat kuitenkin jo erikoiskokeen lopussa.

– Ykkösen jälkeen siirtymällä vaihdettiin kaasuläppä, jonka ajateltiin olevan syynä käyntihäiriöihin. Toisella erikoiskokeella ongelmat kuitenkin jatkuivat ja remonttia tehtiin seitsemän minuuttia reitillä. Siinäpä se kisa sitten oikeastaan olikin, auto toimi kuitenkin jotenkin, että päästiin läpi kaikki kolme erikoiskoetta, Huovinen kertasi iltahuollossa.

Iltahuollossa riitti säpinää, kun vikaa häiriölle etsittiin ja antureita vaihdettiin. Seuraavaan päivään Huovinen lähti testailemaan vähän erilaisia juttuja ja katsomaan miten auto toimii. Päivän kolmelta ensimmäiseltä erikoiskokeelta tuli nousujohteisesti sijoitukset 10, 7 ja 6.

– Ihan ok aikoja tuli siihen nähden, että auto ei toiminut vieläkään kuin muutaman kilometrin ja sitten alkoi taas moottori häröilemään omiaan. Lisäksi vaihdelaatikko alkoi temppuilla tuossa edellisellä erikoiskokeella, joten katsotaan onko mitä tehtävissä, Huovinen kertoi aamupäivän lenkin jälkeen.

Ongelmat kasvoivat sen verran suuriksi, että fiksumpaa oli heittää pyyhe kehään, jottei auto vaurioituisi enempää. Edessä oli siis keskeytys luokan kymmenenneltä sijalta.

– Kyllähän tässä on vastusta ollut auton kanssa riittämiin tänä vuonna, mutta katsotaan nyt vain eteenpäin ja koko ajan kuitenkin opitaan lisää autosta sekä ajamisesta. Toivottavasti mitään yllätyksiä ei enää tule, jotta saadaan vietyä kausi kunnolla loppuun ja siitä hyvä pohja ensi vuodelle, Huovinen päättää.

Ralli SM-sarja jää nyt kesätauolle ja se jatkuu vasta elokuun lopulla Laitilassa. Sarjan viimeinen osakilpailu puolestaan ajetaan viime kaudelta tutuilla Salo-Turku alueen teillä syyskuun lopussa.

Kesäkuun viimeisenä viikonloppuna Huovinen ja Romppanen ajavat vielä testi mielessä melkein kotikulmilla Lieksa Rallissa.

– Pohjanmaan kilpailun jälkeen talli-iltoja on taas vietetty auton kimpussa ja katsotaan, jos se nyt toimisi Lieksassa.  Tavoitteita ei ole tarkemmin mietitty tähän kilpailuun, jos kaikki toimii, niin pidetään hauskaa ja yritetään vetää kovaa, Huovinen suunnittelee.

Teksti: Timo Louhelainen / Joonas Huovinen Rallying tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli