Ralli 24.09.2019

Joonas Huovinen toista kertaa Turun teille: ”Nyt pitäisi onnistua”

Joonas Huovinen. Kuva: Toni Ollikainen / Tonigraphs

Joonas Huovisen ja Arto Romppasen ensimmäinen kausi SM3-luokassa on ollut haastava ja opettavainen. Salo ja Turku isännöivät Ralli SM -kauden päätösosakilpailua tulevana viikonloppuna, joka päättää samalla myös joensuulaiskaksikon rallikauden.

Alkukauden murheet söivät tiimin mahdollisuuksia hyviin sijoituksiin sarjassa, joten edellisen kilpailun väliin jättänyt Huovinen ei taistele muusta kuin hyvästä kilpailusijoituksesta tulevassa kilpailussa. Viime kaudella juuri Turun osakilpailussa SM-tasolla debytoinut kuljettaja lähtee rennoin mielin kilpailuun. Viime vuoden tapaan edessä on vauhdikkaita ja jouhevia teitä.

– Kovaa lähdetään ajamaan ilman turhia tulospaineita. SM3-luokassa on mukava määrä kilpailijoita (18) mukana ja kymmenen joukkoon tähdätään. Alkuviikon itseäni on vaivannut melko raju syysflunssa, mutta toivotaan, että riittävillä dropeilla saadaan mies kuntoon viikonlopuksi, Huovinen kertoilee sairasvuoteelta.

Vaikka edellisessä SM-osakilpailussa Huovista ei nähtykään, ei kesä täysin ilman kilpa-autoilua mennyt. Kesäkuun lopulla kuljettaja nähtiin Lieksa Rallissa, jossa voitto oli lähellä, kunnes ajolinjalle noussut maakivi rikkoi auton viimeisellä erikoiskokeella. Kesälomien jälkeen Huovinen ja Romppanen kävivät rallivalmennuksessa hakemassa oppia tekemiseen yhden viikonlopun ajan.

– Valmennuksesta haettiin oppia kokeneilta kuskeilta ja karttureilta, jotta saataisiin lisää luottamusta ajamiseen sekä sitä kautta nopeutta. Hyviä vinkkejä sieltä tulikin muun muassa ajotekniikkaan ja nuotin tekoon, Huovinen tarkentaa.

Elokuun lopulla Huovinen ajoi vielä miltei kotikulmilla järjestetyssä Kitee Rallisprintissä. Vaikka kyseessä oli kansallinen kilpailu, taso oli kova. Jälleen Suomen mestaruudesta SM4-luokassa taisteleva seurakaveri Jesse Turunen oli vastassa. Turunen vei pidemmän korren voittaessaan ja Huovinen otti kotiin viemisiksi kolmannen sijan.

– Viime viikonloppuna käytiin noin kymmenen kilometrin mittaiset testit ajamassa ja kaiken pitäisi olla kunnossa kauden päätökseen. Kilometrejä tälle kautta on takana vähemmän kuin kilpakumppaneilla, mutta yritetään saada onnistuminen täältä, niin se vähän kompensoisi muuten hieman alavireisesti sujunutta kautta, Huovinen suunnittelee.

Mad-Croc SM Ralli Salo-Turku käynnistyy perjantai-iltana Salon keskustasta kello 19.01. Perjantaina ohjelmassa on kaksi metsäerikoiskoetta pimeässä, yhteensä noin 24 kilometriä.

Lauantaina kilpailussa ajetaan seitsemän erikoiskoetta, joiden mitta on miltei 80 kilometriä. Ralli päättyy yleisöerikoiskokeeseen Metsämäen Raviradalla, jossa jaetaan myös palkinnot noin kello 17.30 alkaen. Huovinen ja Romppanen ovat reitillä numerolla 41.

Teksti: Joonas Huovinen Rallying tiedotus / Timo Louhelainen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli