Ralli 04.10.2018

Joonas Huovinen haki oppia Turusta

Uusi auto alkaa sopimaan pikkuhiljaa paremmin Joonas Huovisen käteen. Kuva: Joonas Huovinen Rallying tiedotus / Timo Louhelainen

Viikonloppuna päättynyt Ralli SM-sarja tarjosi paljon lisää kokemusta joensuulaiselle Joonas Huoviselle ja hänen kartanlukijalleen Arto Romppaselle. SM Teijo Talot -ralli oli ensimmäinen kilpailu SM3-luokassa Citroen C2:lla.

Kaksikko sijoittui debyytissään kahdeksanneksi.

– Kokonaisuutena hyvä viikonloppu, tämä oli ensimmäinen kunnon pitkä ralli tällä kalustolla. Tavoitteena oli tuoda auto maaliin ja kerätä mahdollisimman paljon kokemusta. ”Sitikka” toimi hienosti ja loppua kohden miehetkin alkoivat saada juonesta kiinni paremmin, Huovinen kertasi kilpailuaan.

– Rallin reitti oli turhan nopea joissakin kohdissa, kun mentiin pitkät matkat rajoitinta vasten. Niillä osuuksilla huippunopeudet ratkaisevat aika paljon eikä ne kehitä ajamista samalla tavalla. Tulevaisuudessa meidän pitää treenata nuottia paljon lisää eri olosuhteissa ja oppia luottamaan siihen.

Alkukaudella V1600-luokkaa Suomi-cupissa hallinnut Huovinen jätti uuden kalusto hankinnan takia kolme viimeistä osakilpailua ajamatta kyseisessä luokassa. Kaksi voittoa ja kaksi kakkossijaa alkukaudella varmistivat kuitenkin V1600-luokan hopeasijan kauden päätteeksi.

– Ainahan se on mukava saada mitali kaulaan pitkän kauden jälkeen. Ensi vuonna olisi tarkoitus kiertää koko rallin SM-sarja, jos vaan saadaan tarvittava paketti kasattua sitä varten.

– Kiitokset kaikille, jotka ovat jollakin tavalla olleet mukana tukemassa ja auttamassa tiimiä tänä vuonna. Toivotaan, että ensi vuonna mennään taas!

Teksti: Joonas Huovinen Rallying tiedotus / Timo Louhelainen

Joonas Huovinen debytoi Turussa SM3-luokassa

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli