Rallicross 13.09.2018

Jonttu Rajalalla ei ennakkopaineita Latvian MM-rallicrossissa

Jonttu Rajala ei kerää paineita viikonloppuna Latviassa. Kuva: RajalaRX Tiedotus

Rallicrossin MM-sarjan yhdeksäs ja samalla EM-sarjan finaaliosakilpailu ajetaan viikonloppuna Riiassa Bikerniekin radalla. SM-sarjassa tällä kaudella SRC- ja autokrossiluokkien hopealle ajanut Joni-Pekka “Jonttu” Rajala puolustaa Latviassa suomalaisvärejä yhdessä EM-sarjan kymmenentenä olevan Jere Kalliokosken kanssa.

A-P Niemi Racingin Ford Fiesta Supercarilla kisaan osallistuva Rajala ei kerää itselleen paineita sijoituksista kovatasoisessa kuljettajajoukossa

– Tartuin tilaisuuteen, kun sain mahdollisuuden ajaa kilpailussa, joten nyt lähdetään kokeilemaan ja lähinnä hakemaan hyviä erätuloksia niin pitkälle kuin vauhti riittää. EM:ssä ei taso juurikaan poikkea MM-sarjasta ja kuskien kärkitusina on sen verran kovaa luokkaa, että 15. sija olisi jo hyvä saavutus kalustonkin puolesta, Rajala laskeskelee.

– Ari-Pekka Niemi ajoi samalla autolla SM:n Supercar-luokassa, ja itse ajan sillä nyt ensimmäistä kertaa lukuunottamatta muutamaa lähtötreeniä. Latviaa ajatellen auto on huollettu ja tehty pieniä muutoksia ja kaiken pitäisi olla valmiina kilpailuun.

Nyt toista kertaa MM-osakilpailun näyttämönä toimiva lähes Riian keskustassa sijaitseva melkoisen vaativa Bikerniekin noin 1,3 kilometrin mittainen rata on porilaiselle tuttu viime vuoden osakilpailusta. Tämän kauden toiseen MM-sarjan kilpailuunsa viikonloppuna starttaava Jonttu Rajala ehti kesäkuussa Norjan osakilpailussa vakuuttaa itävaltalaisen Team Stardin väen ajettuaan kylmiltään tiimin supercarilla pisteen päähän semifinaalipaikasta yltäen yhteen MM-pisteeseen.

– Joitakin keskusteluja on itävaltalaisten kanssa käyty mahdollisesta jatkosta, mutta mitään ei ole ainakaan vielä virallisesti sovittu, Rajala kuittaa tulevaisuudennäkymiä.

Teksti: RajalaRX Tiedotus

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross