Ralli 26.02.2017

Jonni Ruottunen tyytyväinen vauhtiinsa F-rallisarjassa

Jonni Ruottunen Volvonsa ohjaimissa. Kuva: Marko Kyöstilä

Rallybaron tiimiä F-rallisarjassa edustava Jonni Ruottunen vei kaudella 2016 nimiinsä A-junioreiden mestaruuden. Kuluvalle kaudelle tämä tiesi Volvo 240 autolla ajavalle miehelle nousua yleisiin. Ennen kauden alkua Ruottunen ei uskaltanut tulostavoitteita asettaa, sillä oma vauhti suhteessa muihin oli täysi arvoitus. Tiedossa oli vain se, että kovaa täytyy ajaa ja varovainen toive sijoituksesta kymmenen joukossa pilkahti puheissa.

Sarjan talviosakilpailuja ajettiin kolme: Heinolassa, Limingassa ja viimeisin Kiteellä. Ruottunen tunnustaa, ettei pidä talvella ajamisesta ja on kokenut sen olevan ajollisesti lähinnä rämpimistä. Asiat voivat kuitenkin muuttua, kuten tässä tapauksessa. Luottamus omaan tekemiseen on miehellä noussut huimasti, sillä sijoitus talvikauden jälkeen on 8. sija sarjassa. Se on Ruottuselle itselleen yllätys.

– Kai tässä on ukko jotain oppinut, koska kehitystä tapahtuu. Yksittäistä syytä tähän ei ole. Autoa on hieman kehitetty: jarrut ja pieni päivitys konehuoneeseen. Ei sen isompia, toteaa Ruottunen.

Kiteen osakilpailun tapahtumia Ruottunen katsoo monelta kantilta. Aamulla pieni nukkuminen näkyi vauhdissa ja Volvoa painettiin penkkoja vasten, kun niitä kerrankin oli. Ensimmäiset kolme erikoiskoetta menivät nautiskellessa.

Itse vauhtiin Ruottunen kertoo päässeensä vasta kahdella viimeisellä, joissa ajat olivat sitä tasoa kuin pitääkin olla. Matkaan mahtui myös yksi siimojen alitus sekä virheelliseksi osoittautunut vilppilähtö, joka videotarkastuksen jälkeen voitiin poistaa ajanotosta. Kilpailusta tuloksena 8. sija.

Loistavasti alkaneeseen kauteen Ruottunen suhtautuu maltillisesti, kesäkaudella vauhdin odotetaan nousevan ja soralle siirtyminen miellyttää. Jonnin kartanlukijana toimiva Mikko Niemelä toteaa, kuinka viimeistään nyt voidaan asettaa tavoite kaudelle 2017. Puhutaan sijoituksesta kymmenen parhaan joukkoon.

Teksti: Jani Salonen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli